Policija u Zenici pretresa objekte na 21 lokaciji s ciljem pronalaska oružja i droge

Policijski timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona rano jutros započeli su pretrese na 21 lokaciji kao nastavak akcije Mreža. Opsežna policijska akcija kodnog naziva “Mreža III”, koju sprovodi Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona i koja je usmjerena na otkrivanje i procesuiranje osoba koje se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” i “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija”.

“Aktivnosti u okviru akcije ‘Mreža III’ se poduzimaju u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te se postupa po naredbama Općinskog suda u Zenici. Ova akcija predstavlja nastavak operativnih akcija “Mreža I” i “Mreža II” koje su sprovedene u 2016. i 2017. godini, i u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode te su pronađene i oduzete značajne količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, počinjenih od osoba koja su bila meta operativnih akcija”, saopćeno je iz MUP-a ZDK.

Više o detaljima i rezultatima same akcije bit će saopćeno po okončanju naznačenih aktivnosti koje su još uvijek u toku.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*