Crnadak u New Yorku: Razgovarao o razvoju odnosa UN-a i BiH

Igor Crnadak, ministar vanjskih poslova BiH završio je učešće na generalnoj debati 74. zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u New Yorku sastankom s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija Antoniom Guterresom, u okviru sastanka delegacije BiH, prenosi Anadolu Agency (AA).

Iz Ministarstva vanjskih poslova navode da se prethodnog dana boravka u New Yorku, Crnadak sastao s visokim funkcionerima Ujedinjenih nacija, podsekretarkom Ujedinjenih nacija za političke i mirovne poslove Rozmari di Karlo i pomoćnikom generalnog sekretara UN-a Miroslavom Jenčom. Glavne teme razgovora bile su razvoj odnosa između BiH i Ujedinjenih nacija, kao i politička situacija u BiH i regionu.

Tokom jučerašnjeg dana, ministar se sastao i s generalnim sekretarom Unije za Mediteran Nasserom Kamelom. Tokom sastanka, Crnadak je potvrdio učešće na ministarskoj konferenciji Unije za Mediteran, koja će biti održana 10. oktobra 2019. godine u Barceloni.

Crnadak je nakon otvaranja generalne debate 74. zasjedanja Generalne skupštine UN-a imao kraće susrete i s ministrima inostranih poslova Srbije, Poljske, Luksemburga i Bjelorusije, kao i s novom generalnom sekretarkom Savjeta Europe Marijom Pejčinović-Burić.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*