Održana konferencija „Učinimo gradove uključivim, sigurnim, otpornim i održivim“

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana stanovanja, u ponedjeljak jeu organizaciji Centra za podršku organizacijama (CENSOR), udruženja iz Tuzle održana konferencija pod nazivom „Učinimo gradove uključivim, sigurnim, otpornim i održivim“.

Panelisti/ce i moderatori konferencije bili su eminentni profesori sa Pravnog i Ekonomskog fakulteta, advokatice i predstavnici omladinskih udruženja izSarajeva, Tuzle, Zenice i Ključa. Konferencija je bilaposvećena temama etažnog vlasništva, poreskih politika, novih poslova, kvaliteta urbanog stanovanja, socijalnog stanovanja i stambenih politika mladih.

Učešće u konferenciji je uzelo blizu 50 predstavnika/ca resornih ministarstava, uprava gradova/općina, jedinica lokalne samouprave, poslovne zajednice, organizacija civilnog društva i studenata iz Bihaća, Orašja, Sarajeva, Zenice i Tuzle. Finansijsku podršku aktivnostima CENSOR-a pružajuŠvedska agencija za međunarodni razvoj i saradnju (SIDA), i Olof Palme međunarodni centar (OPC), čija je predstavnica prisustvovala konferenciji.

CENSOR je konferenciju realizovao u saradnji sa partnerima iz švedske Unije stanara regije Aros Gävle i Udruženjem etažnih vlasnika iz Tuzle.

Udruženje CENZOR je nevladina, nestranačka i neprofitna organizacija koja promovira unaprjeđenje kvalitete življenja i stanovanja u BiH usmjeravajući svoje akcije posebno prema mladim ljudima i inicirajući učesnički pristup svih relevantnih aktera u pravcu postizanja zajednički prihvatljivih rješenja.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*