Dan koji će Tuzla pamtiti: Remi Slobode i Dinama u slavljeničkoj atmosferi na Tušnju

U sklopu obilježavanja 100 godina postojanja, na Tušnju je danas gostovao hrvatski prvak Dinamo Zagreb.

Iako je sve bilo u slavljeničkom raspoloženju, na tereu Tušnja viđena je prava borba, na kraju svi mogu biti zadovoljni. Iako Nenad Bjelica nije mogao da računa na većinu ključnih igrača jer su pozvani u reprezentacije, opet je izveden respektabilan sastav, dok je domaćin igrao s najjačim timom.

Dvadesetak minuta igre na Tušnju nije donijelo uzbuđenje, a u 24. minuti dosuđen je penal za Slobodu. Smajić je ubacivao u šesnaesterac, Dilaver igrao rukom, a sudija Mujić pokazao na penal. Upravo je Smajić naštmao loptu i matirao Zagorca za 1:0.

Dobru šansu za Modre imao je Atiemwen u 32. minuti kada je krenuo sam ka golu domaćih, no pucao je pored gola. Dvije minute kasnije Dinamo stiže do izjednačenja.

Jovičević je izveo slobodni udarac iskosa s lijeve strane, Smajić nespretno reagovao i loptu poslao u vlastitu mrežu za 1:1.

U nastavku je Dinamo zaredao nekoliko šansi, no sjajan je bio Lakić, pa je u više navrata spasio Slobodu.

Bilo je u posljednjih pola sata dosta promjena na obje strane, a do kraja su svi željeli da se dokažu, dok je atmosfera na tribinama bila zaista sjajna i izgledalo je kao da se igra neki važniji takmičarski meč.

Ostalo je 1:1 no rezultat je naravno bio najmanje važan. Ovo je bio poseban dan za Slobodu, Tuzlu i sve one kojima je Sloboda u srcu.

Sloboda – Dinamo 1:1

Sloboda: Lakić, Muratović, Bekić, Jusić, Ivetić, Pršeš, Hodžić, Bekrić, Livančić, Ristić, Smajić.

Dinamo: Zagorac, Pinto, Šitum, Dilaver, Moubandje, Leovac, Tolić, Đira, Baturina, Jovičević, Atiemwen.

(sportsport.ba/RTV7)


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*