BiH – Finska 4:1: Finci postigli utješni pogodak, Bilino Polje slavi pobjedu

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra protiv Finske u Zenici. Tekstualni prijenos s fotografijama i videozapisima s utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba. 76’ – Pjanić izlazi iz igre uz veliki aplauz s tribina, a na terenu je Rade Krunić.

74’ – Žuti karton za Hodžića nakon jednog oštrog starta. Bilino Polje već slavi pobjedu reprezentacije BiH.

73’ – Goooooooooool! Hodžić postiže novi gol za naš tim i u potpunosti baca Fince na koljena. Sjajna igra Zmajeva…

65’ – Novi opasan napad našeg tima, ali se Hodžić spetljao i na kraju bez šuta u okvir gola gostiju.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra protiv Finske u Zenici. Tekstualni prijenos s fotografijama i videozapisima s utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba. 65’ – Novi opasan napad našeg tima, ali se Hodžić spetljao i na kraju bez šuta u okvir gola gostiju.

62’ – Prilika za Finsku, ali udarac Pukkija odlazi pored gola.

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u susretu 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine igra protiv Finske u Zenici. Tekstualni prijenos s fotografijama i videozapisima s utakmice možete pratiti na portalu Klix.ba. 62’ – Prilika za Finsku, ali udarac Pukkija odlazi pored gola.

58’ – Nakon nekoliko pokušaja naših igrača koje je zaustavila odbrana Finske i njihov golman Hradecky, Pjanić je sjajno iz voleja pogodio i donio veliko vodstvo Zmajevima.

58’ – Goooooooooool! 3:0 za Zmajeve, Pjanić postiže drugi pogodak.

56’ – Nova prilika za naš tim, Gojak je šutirao no lopta odlazi preko gola. Naši igrači nastavljaju s napadima prema golu Finaca.

54’ – Sjajan pokušaj Pjanića, ali prečka spašava Fince. Šteta što ovo nije ušlo u gol.

54’ – Slobodan udarac za Pjanića iz dobre pozicije.

50’ – Žuti karton za Uronena. Finci u drugom poluvremenu više pokušavaju ugroziti naš gol, ali još uvijek bez ijedne prilike.

47’ – Prva prilika za naš tim u drugom poluvremenu, Cimirot je šutirao, ali loše i lopta odlazi daleko pored gola. Još jedan dobar napad Zmajeva.

46’ – Počelo je drugo poluvrijeme. Naš tim ima vodstvo od 2:0 nakon prvih 45 minuta.

Kraj prvog poluvremena

45+4’ – Naši igrači mirno kontrolišu loptu i privode prvo poluvrijeme kraju.

45+2’ – Sjajna akcija našeg tima, Hajrović je šutirao, ali golman Finske brani udarac. Zmajevi u prvom poluvremenu igraju zaista odlično.

45’ – Četiri minute sudijske nadoknade.

44’ – Prvi udarac Finaca prema golu Šehića, ali golman Zmajeva bez ikakvih problema hvata loptu.

43’ – Dvije minute do kraja prvog poluvremena. BiH ima sigurno vodstvo, ali meč protiv Grčke treba biti lekcija da još uvijek ništa nije gotovo i da na isti način trebamo nastaviti do kraja prvog i u drugom poluvremenu.

39’ – Finci su sada napravili pritisak na našu odbranu, ali još uvijek nisu imali nijednu priliku na ovom meču.

38’ – Sjajna igra našeg tima je nagrađena s dva pogotka, potpuno zasluženo vodstvo protiv Finske.

36’ – Gooooooooooool! Pjanić je siguran, 2:0 za BiH!

35’ – Penal za BiH! Miralem Pjanić uzima loptu.

34’ – Sjajna atmosfera na Bilinom Polju.

32’ – Finci su izborili prvi korner na utakmici, ali bez opasnosti po gol Šehića koji je sjajno istrčao.

30’ – Goooooooool! Izet Hajrović za vodstvo Zmajeva od 1:0! Sjajna akcija našeg tima, Kvržić je dodao do Hajrovića, a on desnom nogom pogađa za 1:0 i veliko slavlje navijača na Bilinom Polju.

27’ – Opasna kontra Finaca, Pukki se tražio u u kaznenom prostoru Zmajeva, ali bez opasnosti za gol Šehića.

26’ – Velika prilika za BiH! Hodžić je imao veliku šansu nakon asistencije Pjanića, ali u posljednjem trenutku interveniše odbrana Finske.

25‘ – Potpuna dominacija Zmajeva u prvih 25 minuta.

22’ – Kolašinac centrira, ali opet odbrana Finske izbacuje u korner nakon kojeg nismo ugrozili gol gostiju.

20’ – Nova prilika za naš tim. Sarić je centrirao za Kvržića na drugoj strani, a njegov udarac iz voleja s ivice kaznenog prostora odlazi malo pored gola.

20’ – Nešto mirniji period utakmice sada, ali naši igrači sjajno kombinuju na sredini terena.

15’ – Višća neće moći nastaviti meč, a umjesto njega na teren će ući Izet Hajrović. Sjajna prilika za igrača Dinama da pokaže da zaslužuje mjesto među Zmajevima.

14’ – Sjajna akcija našeg tima, Gojak postiže gol, ali je sudija signalizirao ofsajd. Šteta…

13’ – Velika prilika za Zmajeve, najbolja na utakmici. Pjanić je centrirao iz kornera, Bičakčić skače ali šutira preko gola. Bila je ovo velika šansa.

13’ – Prilika za naš tim, ali Finci u posljednji trenutak izbacuju loptu. Novi korner za Zmajeve.

12’ – Treći korner za naš tim, Pjanić je centrirao, ali golman Finske hvata loptu. Podršku našem timu u ovom meču pruža i kapiten Edin Džeko koji zbog povrede ne može igrati.

10’ – Dobra igra našeg tima u prvih deset minuta, a u ovim trenucima se Edin Višća žali na jednu povredu.

7’ – Hodžić je sada lijepo probio po lijevoj strani, centrirao je loptu, ali Višća nije uspio doći do lopte.

6’ – Pjanić je centrirao, Bičakčić je bio na drugoj stativi, ali nije najbolje udario loptu.

5’ – Novi korner za naš tim, a u međuvremenu se jedan Finac žali na povredu i ukazuje mu se pomoć.

2’ – Naši igrači su tražili kazneni udarac nakon što je Kamara očigledno igrao rukom, ali je sudija samo odmahnuo glavom i pokazao da se igra nastavi.

1’ – Prvi opasan napad naše reprezenatcije. Hodžić je dodao loptu do Kolašinca, a njegov centaršut odbrana Finske izbacuje u korner. Nakon centaršuta Pjanića bez problema po gol gostiju.

1’ – Počeo je meč na Bilinom Polju, s centra su krenuli naši igrači. Sretno BiH!

17:58 – Sve je spremno za početak utakmice. Atmosfera na Bilinom Polju je sjajna, naši igrači će imati veliku podršku s tribina.

17:55 – Igrači izlaze na teren, slijedi intoniranje himni, a nakon toga i početak utakmice.

17:50 – Bilino Polje se polako puni, a deset minuta prije početka utakmice na stadionu se nalazi blizu 9.000 navijača. Očekuje se da do početka utakmice sva mjesta budu popunjena.

17:44 – Prosinečki je na konferenciji za novinare kazao da bi pobjeda bila velika prednost naše reprezentacije na putu kvalifikacija.

“Evidentno je da je tako i samim tim nama samo pobjeda nešto znači. Oni s nekim bodom ili pobjedom su već na Evropskom prvenstvu. Nemamo šta drugo nego dati sve od sebe i pobijediti u utakmici kako bismo bili u utrci. Mi smo nažalost izgubili bodove koje smo razmišljali da ćemo imati, ali ova utakmica o svemu odlučuje te da li BiH ima šanse ili ne”, kazao je Prosinečki.

17:40 – Naša selekcija do kraja kvalifikacija igra protiv Finske i Italije kući, te u gostima kod Grčke i Lihtenštajna. U slučaju svih pobjeda našoj selekciji bi trebao još jedan poraz Finske, te da Armenija ne osvoji više od devet bodova iz preostala četiri susreta.

U slučaju poraza od Finske, Zmajevima bi odgovaralo jedino da Finci izgube sve preostale utakmice do kraja, uključujući i domaći duel protiv Lihtenštajna, za što su šanse mikroskopski male, tako da bismo se i definitivno oprostili od borbe za Euro i plasman na smotru najboljih selekcija na Starom kontinentu morali tražiti kroz baraž Lige nacija.

17:36 – Glavni sudija meča je Ivan Kružliak iz Slovačke, a asistirat će mu sunarodnjaci Tomaš Somolani i Branislav Hancko.

U kvalifikacionoj grupi J danas od 20:45 sati igraju i Italija – Grčka, te Lihtenštajn – Armenija.

17:33 – Robert Prosinečki je umjesto povrijeđenog Edina Džeke u vrh napada stavio Armina Hodžića, a zanimljivo je da će u početnoj postavi zaigrati i Adnan Kovačević i Zoran Kvržić.

Za Zmajeve će igrati: Šehić, Kvržić, Bičakčić, Kovačević, Kolašinac, Višća, Pjanić, Cimirot, Gojak, Sarić i Hodžić.

S druge strane, za Finsku igraju:

Hradecky, Arajuuri, Toivio, Kamara, Tuominen, Lod, Pukki, Soiri, Sparv, Uronen, Raitala.

17:30 – Poštovani čitatelji portala Klix.ba, dobrodošli na tekstualni prijenos utakmice 7. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine između Bosne i Hercegovine i Finske. Susret se igra na stadionu Bilino Polje u Zenici, a počinje u 18:00 sati.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*