Počela sanacija podrumskih prostorija Centra za socijalni rad Tuzla

Povodom početka radova na projektu “Sanacija podrumskih prostorija i potpornih zidova u zaleđu objekta JU Centar za socijalni rad Tuzla”, koji je finansiran sredstvima vlade Republike Bugarske i Grada Tuzla, danas je održana svečanost ispred ovog objekta kojoj su prisustvovali ambasador Republike Bugarske u BiH Angel Aleksandrov Angelov i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Ovim projektom je predviđena realizacija prve faze sanacije koja je u ovom trenutku i najvažnija da bi se spriječilo dodatno klizanje padine, što će omogućiti stabilnost kako samog Centra, tako i ostalih objekta u blizini područja koje je zahvaćeno klizištem.

– Ovaj projekt je gest solidarnosti bugarskog naroda i bugarskih građana građanima BiH poslije poplava koje su se desile u maju i augustu. Naš cilj je bio da damo sredstva za dobrobit građana Tuzle – kazao je ambasador Angelov.

Gradonačelnik Imamović naveo je da je Tuzla dobila priliku od bugarske ambasade da sanira štetu koja je u nedavnoj prirodnoj nesreći nastala na nekom od javnih objekata u Tuzli.

– Napravit ćemo adekvatnu drenažu da se dobro drenira voda koja pritišće postojeći potporni zid i ulazi u podrum ovog centra. Zatim ćemo da promijenimo i napravimo bolji i snažniji zid. Slijedeća faza će biti da radimo unutar zgrade na sanaciji nastale štete i postavljanju boljih hidroizolacija u podrum i prizemlje zgrade – rekao je Imamović.

Vrijednost projekta je 81.690,16 KM, od čega je sufinansiranje Republike Bugarske od 50.000 KM, a ostalo su sredstva Grada Tuzle.

Završetak prve faze projektnih aktivnosti planiran je u periodu od 45 dana.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*