dr. geoloških nauka Miralem Mulać – Prirodne katastrofe ne možemo spriječiti, ali posljedice možemo svesti na minimum (VIDEO)

Povodom obilježavanja mjeseca “Oktobra-mjeseca zaštite od požara” i 13. oktobra Međunarodnog dana smanjenja rizika od prirodnih katastrofa, u četvrtak će na lokaciji Rudarsko – geološko- građevinskog fakulteta Tuzla, biti održana združena pokazna vježba. U simuliranoj vježbi požara bit će korištena najsavremenija oprema zaštite i spašavanja, a učestvovat će prestavnici Službe zaštite i spašavanja Grada Tuzle, Službe civilne zaštite, Profesionalna vatrogasna jedinica Tuzla, Crvenog krsta Grada Tuzle, Službe hitne medicinske pomoći JZNU „Dom zdravlja“ Tuzla, MUP TK PU Tuzla, zaposlenici i studenti  Rudarsko-geološko-građevinskog fakulteta Univerziteta u Tuzli, te naša medijska kuća- RTV7 Tuzla.  

Završna aktivnost projekta je predstavljanje zanimanja vatrogasac i vatrogasne opreme. Tom prilikom, kroz razgovor sa vatrogascima građani će se moći informisati o vozilima i opremi koju vatrogasci koriste u svom poslu, kao i drugim, za njih interesantnim pitanjima. Prezentacija će biti održana u subotu na Trgu slobode.

O tome nam je, u otvorenom programu „Tuzla danas“, govorio doktor geoloških nauka Miralem Mulać,  šef Odjeljenja za zaštitu i spašavanje Civilne zaštite Grada Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*