Takmičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” Tuzla učestvovale na međunarodnom turniru ”NIKA CUP 2019”

Protekle sedmice, od petka 11.10.2019. do nedjelje 13.10.2019. takmičarke kluba ritmičke gimnastike ”Sloboda” Tuzla učestvovale su na međunarodnom turniru ”NIKA CUP 2019” koji se održao u Lvivu (Ukrajina).

Na turniru je učestvovalo 310 takmičarki, koje su se takmičile u individualnim vježbama, iz 13 zemalja, a to su: Bugarska, Hrvatska, Egipat, Litvanija, Moldavija, Poljska, Švicarska, Sirija, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Velika Britanija, Ukrajina i Bosna i Hercegovina.

Turnir je trajao puna tri dana, gdje je bila izuzetno jaka konkurencija u svim kategorijama.

KRSG ”Slobodu” su predstavljale juniorke Irma Jukić, Amila Bećirović  i kadetkinja Esma Huskanović  te su bile veoma uspješne i osvojile dvije zlatne i dvije srebrene medalje.

Prvo mjesto i zlatnu medalju u svojim kategorijama su osvojile Irma Jukić i Esma Huskanović.

Amila Bećirović je osvojila dvije srebrene medalje.

„ Ovo je bio jedan od najkvalitetnijih turnira na kojema smo učestvovali do sada a ujedno i jedan od najuspješnijih jer su medalje osvojene u veoma jakoj konkurenciji i u zemlji iz koje potiče ritmička gimnastika. Čestitam svojim gimnastičarkama na veoma uspješnom nastupu i osvojenim medaljama. U periodu koji slijedi nastojimo da se što bolje pripremimo za dva jaka turnira, u Aradu (Rumunija) na koji putujemo za dvije sedmice, a zatim u Sofiju (Bugarska)“.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*