Asija Cena, članica Biblioteke “Derviš Sušić” dobitnica jedne od nagrada za Najaktivnijeg čitaoca sa područja Federacije BiH

U povodu obilježavanja Mjeseca knjige u prostorijama Ministarstva kulture i sporta FBiH 14. oktobra  upriličena je svečanost u povodu dodjele priznanja Najaktivniji čitalac – član biblioteke .

Asija Cena, učenica trećeg razreda  Mješovite srednje hemijske škola Tuzla jedna je među 11 nagrađenih najaktivnijih članova biblioteka u Federaciji BiH sa najviše pročitanih knjiga.

Asija Cena članica je Odjeljenja za odrasle Biblioteke “Derviš Sušić”  od 2017. godine, u toku 2018. godine  pročitala je ukupno 109 knjiga i za knjige smatra da su joj najbolji učitelji.

– Po mom mišljenju, knjiga je sinonim za bogatstvo, znanje i moć. Smatram da su knjige nešto neprocjenjivo, jer su one na neki način naši najbolji učitelji. Uz razne literature sam naučila osmotriti svijet oko sebe iz različitih uglova, naučila sam razmišljati i boriti se za ono što želim.Knjiga je čovjekov istinski prijatelj, kaže ti istinu u lice, a nikome ne odaje tvoje tajne, poručuje Asija Cena.

Ovom prilikom najaktivniji  čitaoci nagrađeni su sa po 500,00 KM, a biblioteke iz kojih dolaze dobile su knjige na poklon.

Tim povodom predstavnici Fondacije za bibliotečku djelatnost, u svom obraćanju  prisutne su podsjetili na značaj navedene nagrade, koja je namjenjena pružanju podrške mladim čitaocima, te odavanju priznanja posvećenosti čitanju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.