Sajam proizvoda žena sa sela

UG “Vive Žene“ Tuzla, u saradnji sa Mrežom žena u Podrinju koju čine slijedeće organizacije: Udruzenje zena povratnica “Podrinjka “ Srebrenica, UŽ „Jadar“ Konjević Polje, UŽ „Maja“ Kravica, UPP „Drina“ Burnice, Udruženje žena Cerska, Udruženje žena Podrinje Vlasenica i ženska grupa iz MZ Suha, će i ove godine obilježiti Međunarodni dan žena na selu koji se tradicionalno u svijetu obilježava 15.oktobra.
Tim povodom Vive Žene, uz podršku Mreže žena u Podrinju, će organizovati 19.10.2019. Sajam proizvoda žena sa sela, Trg Slobode Tuzla, od 10:00 – 14:00, gdje će članice Udruženja i grupa predstaviti svoju kućnu i domaću radinost, a također prezentirati svoje aktivnosti koje doprinose aktivnijoj ulozi žena i ženskih grupa u razvoju civilnog društva, zalažući se za poštivanje ženskih ljudskih prava u svim oblastima javnog i privatnog života. Pored učešća udruženja i grupa iz Opština Bratunac, Srebrenica, Milići i Vlasenica na Sajmu će izlagati i udruženja iz Tuzlanskog kantona.
Nadaju se da ćete se i ove godine pridružiti obilježavanju Međunarodnog dana žena na selu, te kupovinom proizvoda podržati bosansko-herecegovačke žene.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*