Sazvan sastanak udarnih grupa za borbu protiv terorizma i trgovine ljudima

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH, Gordana Tadić, sazvala je sastanak Udarne grupe za borbu protiv terorizma i jačanja sposobnosti za borbu protiv terorizma i Udarne grupe za borbu protiv trgovine ljudima i organizirane ilegalne imigracije.

Ovo je prvi put da se održava zajednički sastanak dvije udarne grupe, a razlog je aktuelna situacija povezana sa povratkom državljana BiH sa stranih ratišta kao i sigurnosna i humanitarna situacija u BiH, povezana sa boravkom većeg broja ilegalnih migranata u našoj zemlji.

Zaključeno je da se nastavi intenzivan rad, u okviru nadležnosti institucija i agencija, te da se nastavi i unaprijedi suradnja svih instititucija u cilju poboljšanja sigurnosne situacije u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku je sudjelovalo više od 30 sudionika, među kojima čelnici, direktori i visoki dužnosnici pravosudnih institucija kao i agencija za provođenje zakona sa razine BiH, oba entiteta i Brčko Distikta BiH, sa zajedničkim ciljem, dogovaranjem i koordinacijom daljih aktivnosti u navedenim oblastima.

Također, na sastanku su nazočili i predstavnici međunarodnih organizacija i diplomatskih predstavništava u BiH.​

N1

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*