Uvezivanje radnog staža za 54 uposlenika

Vlada TK donijela je Odluku o prenosu sredstava Javnoj ustanovi Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona radi uplate dijela doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje za zaposlenike koji ispunjavaju uslove za penzionisanje u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom. Vlada Tuzlanskog kantona, sa depozita po viđenju Vlade TK kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, prenosi Javnoj ustanovi Služba za zapošljavanje TK iznos od 796.302,30 KM za socijalno zbrinjavanje – uplatu doprinosa za penzijsko i invalidsko osiguranje zaposlenika koji su stekli uslov za penzionisanje, a ostali bez radnog angažmana u privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom.

Dio sredstava u iznosu od 338.961,62 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penziono/mirovinsko i invalidsko osiguranje za 25 zaposlenika privrednog društva „Tvornica transportnih uređaja” d.d. Tuzla. Dio sredstava u iznosu od 7.455,10 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje za jednog zaposlenika privrednog društva „Koksno hemijski kombinat” d.d. Lukavac.

Dio sredstava u iznosu od 173.304,54 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje za 10 zaposlenika privrednog društva Fabrika obuće „Aida” d.d. Tuzla. Iznos od 87.518,20 KM bit će izdvojen za uplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje za 5 zaposlenika privrednog društva doo „Bosnia valves” d.o.o. Tuzla. Dio sredstava u iznosu od 22.425,95 KM odnosi se na uplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje za pet zaposlenika privrednog društva doo „Livnica čelika” d.o.o. Tuzla.

Za pet zaposlenika privrednog društva „Polet” d.d. Tuzla bit će izdvojen iznos od 86.882,85 KM dok će 23.132,54 KM biti izdvojeno za zaposlenike privrednog društva „Rudnici nemetala Kladanj” d.o.o. Kladanj za uplatu doprinosa za penziono i invalidsko osiguranje. Iznos obaveza za doprinose za PIO do 31.10.2014. godine u visini od 56.621,50 KM bit će uplaćen za 7 zaposlenika privrednog društva „Polet” d.o.o. u stečaju, Kladanj.

JU Služba za zapošljavanje Tuzlanskog kantona će sredstva uplatiti Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje po pregledima zaposlenika i iznosima duga doprinosa za PIO i periodima na koje se dug odnosi a koji je sačinila Kantonalna administrativna služba Tuzla Federalnog zavoda za PIO. Iz resorne oblasti Ministarstva industrije, energetike i rudarstva programom je obuhvaćeno 7 privrednih društava, odnosno 47 uposlenika sa ukupnim iznosom od 739.680,80 KM. Iz resorne oblasti Ministarstva trgovine, turizma i saobraćaja obuhvaćeno je jedno privredno društvo sa 7 uposlenika i iznosom od 56.621,50.
Vlada je također donijela Odluku o davanju naloga za prenos sredstava sa namjenskog depozita Vlade Tuzlanskog kantona kod Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

(VLADA TK/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.