Barbarez ima veliki plan sa ‘Zmajevima’, Štimac nudi rješenje problema

Članovi Komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine nadležne za predlaganje kandidata za selektora nogometne “A” reprezentacije BiH danas su u Sarajevu obavili razgovare s kandidatima Sergejom Barbarezom i Igorom Štimcem.

Nekadašnji kapiten reprezentacije BiH Sergej Barbarez nakon sastanka je kazao da je s predstanicama NSBiH obavio koreketan razgovor.

“Sada je do komisije koja predlaže selektora Izvršnom odboru, kakav će izvještaj dostaviti, ali sam zadovoljan. Spreman sam, imam veliki plan koji bi ovoj reprezentaciji ulio sigurnost i koji je vrlo jasan” – rekao je Barbarez.

Bivši hrvatski reprezentativac i selektor Igor Štimac kazao je da bi ukoliko bude izabran za novog selektora njegov jedini prioritet bio da vrati bh. reprezentaciju na poziciju koja će je voditi na EP.

“Uradio sam analizu, mislim da znam uzrok problema i kako ga riješiti. Vjerujem da ćemo naći zajednički jezik o pitanju saradnje” – izjavio je Štimac.

Nakon razgovora s kandidatima, Komisija za predlaganje kandidata za selektora, u kojoj su Elvedin Begić, Darko Ljubojević, Ivan Beus, Denijal Pirić i Sead Kajtaz, će Izvršnom odboru NSBiH dostaviti informaciju, koja će biti razmatrana na sastanku koji je zakazan za četvrtak, 11. decembra.

Rreprezentacija BiH je u dosadašnjem toku kvalifikacija za EP 2016. u Francuskoj u četiri odigrana susreta osvojila samo dva  boda, što je rezultiralo smjenom Safeta Sušića.
(Fena/SPORTportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*