Sarajevo gostuje u Bijeljini, Sloboda dočekuje Željezničar, Čelik i Zrinjski se nadaju trijumfima

Današnjim susretima u Bijeljini, Zenici, Tuzli i Mostaru počinje 16. kolo Premijer lige BiH. Prvi će na zeleni teren istrčati nogometaši Radnika i Sarajeva, odnosno Čelika i Zvijezde 09.

Aktuelni prvak će imati izuzetno težak zadatak u Bijeljini s obzirom da je ovo tradicionalno neugodno gostovanje za Bordo tim. U posljednja tri duela u Bijeljini Sarajevo ne zna za pobjedu (2 pobjede Radnika i 1 remi), a toga je svjetsan i šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić.

“Sigurno da nas u subotu čeka jako teška i zahtjevna utakmica i kvalitetan protivnik. Mi želimo odigrati što je moguće bolje i napraviti dobar rezultat. Za to će nam nesumnjivo trebati puno truda, znanja, koncentracije i snage. Radnik je jako kvalitetna ekipa koja zna da igra, hoće da igra i želi da se nadigrava”, poručio je Musemić.

Zanimljivo je da su čelnici Sarajeva tražili od NS BiH da im ovaj susret ne sudi Elvis Mujić, no taj zahtjev nije uvažen i banovićki arbitar će biti na centru u Bijeljini.

Nogometaši Čelika, i pored brojnih problema, želi upisati tri boda protiv Zvijezde 09.

“U goste nam dolazi dobra i opasna ekipa. Za Zvijezdu 09 uopće nije mjerilo tabela već ono što pokažu na terenu. Ovo je za nas veoma važna utakmica, posebno nakon svega što se dešavalo, a za nas su bitna samo tri boda. Zbog svega i navijača želimo ta tri boda i u pozitivnoj atmosferi ući u pauzu koja predstoji”, kazao je pomoćni trener Čelika Igor Jović.

U terminu od 16 sati Zrinjski će dočekati Tuzla City. Novi trener mostarske ekipe Nenad Gagro je optimista.

“”Protiv Cityija probat ćemo implementirati per stvari koje smo vježbali zadnjih dana. Očekujem motiviranost i da damo preko svog maksimuma”, izjavio je Gagro.

U posljednjoj utakmici današnjeg programa Sloboda dočekuje Željezničar. Obje ekipe najavljuju pohod na tri boda.

“U kakvom god da je izdanju, Željo je uvijek Željo. Čeka nas zahtjevna utakmica, znamo njihove prednosti i mane, koji je njihov cilj i šta im znači pobjeda. Ali, ja igračima govorim da je borba za goli život uvijek veći motiv. Igrat ćemo mudro i pametno i pokušati doći do pozitivnog rezultata”, rekao je trener Slobode Milenko Bošnjaković.

“Sloboda je uvijek Sloboda. S njima nema nikakvih pravila. Bit će teško, znamo šta nas čeka. U nekoliko utakmica su nezasluženo poraženi. Protiv Sarajeva su osvojili važan bod i zaslužen. U Mostaru su imali četiri-pet situacija koje su ‘mirisale’ na pogodak, što nikako nije za potcijeniti. Treba istaći da ne zavisi sve od nas. Posljednjih nekoliko utakmica smo s njima odigrali bez pogodaka, a da bismo pobijedili treba postići pogodak, a naš je cilj da uvijek pobijedimo”, rekao je trener Plavih Amar Osim.

Parovi 16. kola Premijer lige BiH:

subota

Radnik – Sarajevo (13:30)
Čelik – Zvijezda 09 (13:30)
Zrinjski – Tuzla city (16:00)
Sloboda – Željezničar (16:30)

nedjelja

Mladost – Borac (13:30)
Široki Brijeg – Velež (16:30)

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*