Čelik nakon turbulentne sedmice upisao važnu pobjedu protiv Zvijezde 09

Zenički Čelik dočekao je danas u 16. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine na stadionu Bilino polje ekipu Zvijezde 09. Domaćin je slavio rezultatom 2:1. Bila je ovo izuzetno turbulentna sedmica za Zeničane. Prošle nedjelje odgođena je utakmica Željezničara i Čelika zbog neizmirenih dugovanja Zeničana, a duel je naknadno registrovan službenim rezultatom 3:0 za Plave.

Zeničani su u međuvremenu izmirili dugovanja koja su došla na naplatu, a ni današnji duel nije dobro počeo za Crno-crvene. Igrao se peti minut na stadionu Bilino polje kada su se gosti radovali. Fantastičan pogodak postigao je iskusni Ognjen Đelmić. Predriblao je nekoliko domaćih fudbalera, a potom i golmana Pavlovića i poslao loptu u praznu mrežu Čelika.

Zeničani su potom zaigrali mnogo bolje. Prvi je zaprijetio Okić u 17. minuti, a deset minuta kasnije radovali su se domaći navijači. Huseinbašić je centrirao, Dedić pogodio stativu, a odbijenu loptu u mrežu Avramovića poslao je Leon Filipetto Carlos Fabian.

Samo dvije minute kasnije domaći su mogli do izjednačenja, ali Dedić nije bio precizan. Svoj drugi pogodak na utakmici Paragvajac je postigao samo četiri minute kasnije. Okić je asistent, a Carlos silovitim udarcem još jednom matira Avramovića. Ostalo je nakon prvih 45 minuta 2:1 za domaće u Zenici.

Čelik je u 58. minuti susreta mogao do dva gola prednosti, ali je udarac domaćih zaustavila stativa. Već u narednom napadu pokušao je Brekalo, ali ostaje bez promjene rezultata na Bilinom polju. Zeničani su prijetili preko Carlosa i Dedića i u nastavku susreta, ali se rezultat nije mijenjao. Gosti prijete u 74. minuti preko Đelmića, ali je Ćubara odličnim uklizavanjem zaustavio pokušaj jedinog strijelca za goste. Ostalo je nakon 90 minuta igre 2:1 za domaće. Trener domaćih u finišu susreta dobio je crveni karton.

Čelik je nakon ove utakmice osmi na tabeli sa 19 osvojenih bodova, dok je Zvijezda ubjedljivo posljednja sa svega šest bodova iz 16 odigranih utakmica.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*