Tuzla – Orašje: I danas zabilježene saobraćajne gužve u Ormanici zbog sanacije tunela

Desetominutna zadržavanja na dijelu magistralnog puta Tuzla – Orašje zabilježena su ove nedjelje zbog sanacije tunela Ormanica. Gužve s obje strane tunela Ormanica koji se nalazi između Srebrenika i Gradačca traju od mjeseca maja ove godine kada je i počela sanacija.

Radovi su trebali biti završeni do kraja oktobra ove godine, međutim to će se desiti tek 2020. s obzirom na to da je intenzitet radova usporio problem s eksproprijacijom zemljišta za alternativne putne pravce.

Kako je ranije za Klix.ba potvrđeno iz Javnog preduzeća Ceste Federacije BiH, do sada je urađena zamjena temelja i desna strana zidova s hidroizolacijom i odvodnjom. Planirano je da se druga strana zidova izvodi pod prometom i završi do 10. decembra 2019. godine.

Proteklih dana radovi su u tunelu znatno intenzivirani u odnosu na raniji period, zbog čega se bilježe saobraćajne gužve, jer se saobraća naizmjenično, jednom trakom.

Na sporije odvijanje saobraćaja kroz tunel su upozorili i iz BIHAMK-a, a iz Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona za Klix.ba su potvrdili da danas nisu zabilježene nikakve incidentne situacije, kao i da se propust vozila kroz tunel odvija uz pomoć semafora.

Vrijedi kazati da je u decembru predviđeno da se saobraćanje vozila kroz tunel omogući u obje trake. Tako će biti do marta 2020. godine kada slijedi potpuna obustava, uz korištenje alternativnih putnih pravaca.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*