Četverostruki prvaci svijeta doputovali u Sarajevo, večeras treniraju na Bilinom Polju

Ekspedicija nogometne reprezentacije Italije doputovala je danas u Sarajevo iz Firenze, gdje su se posljednjih dana pripremali za pretposljednju utakmicu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. protiv selekcije Bosne i Hercegovine. Italijanski igrači bili su izuzetno raspoloženi te nisu pravili probleme kada su okupljeni simpatizere poželjeli napraviti fotografiju s njima. Milanov golman Gianluigi Donnarumma je stigao čak i potpisati se na dres jednom od fanova.

Stručni štab na čelu sa selektorom Robertom Mancinijem i italijanski reprezentativci su se odmah uputili ka Zenici, gdje će se sutra odigrati utakmica.

Mancinija i kapitena reprezentacije Leonarda Bonuccija večeras u 17:30 sati na stadionu Bilino Polje očekuje službena konferencija za medije, a pola sata kasnije igrači će istrčati na teren i obaviti zvanični trening.

Podsjetimo, utakmica između BiH i Italije igra se sutra u Zenici na stadionu Bilino Polje s početkom u 20:45 sati.

Italija je već osigurala plasman na Evropsko prvenstvo, dok izabranicima Roberta Prosinečkog treba čudo da uz dvije pobjede do kraja kvalifikacija i kikseve rivala osiguraju odlazak na smotru najboljih evropskih selekcije prije baraža.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*