Povećan broj potencijalnih protivnika Zmajeva u baražu za Euro

UEFA je nakon sinoćnjih utakmica devetog kola kvalifikacija objavila nove potencijalne učesnike baraža, a krug ekipa s kojima se Zmajevi mogu sresti je povećan. Zmajevi su jučer i definitivno ostali bez šansi za direktan plasman na Euro kroz kvalifikacije, te će svoju priliku tražiti kroz baraž.

Nakon osmog kola kvalifikacija potencijalni protivnici našoj selekciji su bili Vels, Slovačka i Sjeverna Irska. No, nakon sinoćnjih mečeva u konkurenciju da se sa Zmajevima u baražu divizije B bori za plasman na Euro je ušla i Republika Irska.

Kada bi se u ovom trenutku kvalifikacije završile, žrijebom bi bilo odlučeno koje tri od ove četiri selekcije bi igrale sa Zmajevima u baražu divizije B, dok bi preostala ekipa bila prebačena u baraž divizije A.

Naša selekcija će saznati protivnike u baražu 22. novembra. Podsjećamo, ovo nije klasični dosadašnji baraž u kojem se igraju dvije utakmice (kući i u gostima) s jednim protivnikom nakon čega se bolji plasira na prvenstvo.

Novim formatom baraž se igra kao mini-turnir četiri ekipe s dva polufinala i kasnijim finalom. Igra se samo po jedna utakmica, a zahvaljujući plasmanu u Ligi nacija Zmajevi će sigurno u polufinalu igrati kod kuće, dok će žrijebom biti odlučen domaćin finala nakon kojeg će se znati putnik na Euro.

Polufinale baraža Lige nacija je na rasporedu 26. marta naredne godine, dok se finale igra 31. marta.

(Klix)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*