Veliki uspjeh za bh. BJJ borce u Holandiji, Kapić i Bajramović osvojili zlato i pojas

U holandskom Amstelveenu je održan “NAGA European Grappling Championship 2019” na kojem je nastupilo 2000 boraca iz Evrope. Na NAGA (North American Grappling Asocciation) turnirima je do sada nastupalo preko 700.000 takmičara širom svijeta. Iz Bosne i Hercegovine su nastupili Akademija borilačkih vještina Bushido, BJJ Arena, BJJ Brotherhood Team Agua i BJJ Brotherhood.

Najbolje rezultate su ostvarili Almir Kapić (BJJ Arena) koji je osvojio zlato i pojas (GI turnir) u kategoriji crnih pojaseva preko 114 kg i Kenan Bajramović (BJJ Brotherhood Team Agua) koji je također osvojio pojas (NO-GI turnir) i zlato (GI turnir) u kategoriji crnih pojaseva do 70 kg.

Profesoru Kapiću je u pripremama pomagao i jedan od najboljih boraca iz Roger Gracie akademije, Davud Big Dave, koji je za ovu priliku došao iz Londona.

Belmir Ahmetspahić iz tima BJJ Brotherhood iz Sarajeva, je osvojio 3 zlatne medalje i to u kategorijama bijelih pojaseva do 90 kg (GI i NO-GI) i u apsolutnoj kategoriji. Belmir je na takmičenju imao 11 borbi od kojih je čak devet završio submissionom i time pokazao da se radi o velikom talentu.

Iz Akademija borilačkih vještina Bushido, Adi Kljaho je osvojio bronzanu medalju u kategoriji ljubičastih pojaseva do 114 kg, a Ammar Fazlagić je osvojio srebro u kategoriji bijelih pojaseva do 80 kg.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*