Zmajevi pobjedom u Lihtenštajnu završili kvalifikacije za Euro: Sada čekamo baraž

Nogometna reprezentacija BiH pobijedila je Lihtenštajn u meču 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rezultatom 3:0. Robert Prosinečki u ovom meču je priliku dao igračima koji su imali slabiju minutažu u prethodnom periodu, pa se na početku utakmice u više navrata mogla vidjeti nepovezanost između igrača. Ipak, naš tim je bio dominantan i od prve do posljednje minute vršio je pritisak prema golu slabašnog Lihtenštajna.

U prvom poluvremenu izabranici Roberta Prosinečkog nisu imali previše pravih prilika i odbrana domaćih je dobro odgovorila na napade našeg tima. Najbolje prilike bilježimo tek u finišu prvog poluvremena kada je golman Lihtenštajna Buchel prvo zaustavio pokušaj Hodžića u 38. minuti, nakon čega je Hajradinović šutirao preko gola, a onda i još jedan pokušaj Hodžića koji je šutirao nakon kornera.

U drugom poluvremenu Prosinečki je priliku pružio Dini Hotiću koji je upisao debi za Zmajeve, baš kao i Haris Hajradinović koji je igrao od prve minute, a prvi gol na ovom meču BiH je postigla u 57. minuti kada je mrežu domaćih načeo defanzivac Eldar Čivić.

Ubrzo nakon toga, Zmajevi postižu i drugi gol preko Hodžića koji je lijepo sebi otvorio prostor, a ovaj napadač u 72. minuti postiže i svoj drugi, a za reprezentaciju BiH treći gol kojim je stavio tačku na ovaj meč. Do kraja susreta naš tim je sigurno čuvao stečenu prednost.

Zmajevi su ovom pobjedom osvojili prve gostujuće bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a narednu utakmicu igramo u martu kada ćemo na domaćem terenu igrati prvi susret play-offa Lige nacija. Ime protivnika ćemo saznati u utorak.

U petak će se održati žrijeb poslije kojeg će biti poznato da li će naš tim eventualni meč finala Lige nacija igrati na domaćem ili gostujućem terenu.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*