Migrant kojeg je ranio policajac opet je operisan, bori se za život

Migrant koji je povrijeđen na području Tuhobića kod Rijeke i dalje je u životnoj opasnosti.

Kako javlja naš reporter Ranko Stojanac, u ponedjeljak je dodatno operisan u riječkom KBC-u.

Podsjetimo, PU primorsko-goranska izvijestila je “kako je u subotu u Gorskom kotaru tokom policijske intervencije došlo do ozlijeđivanja stranca za kojeg se pretpostavlja da je migrant”.

Policija je u nedjelju završila očevid i objavila detalje očevida.

“Očevidom su pronađeni i izuzeti predmeti od interesa za daljnje provođenje izvida, te su temeljem naloga nadležnog državnog tužilaštva dostavljeni na vještačenje.”

U koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, policija nastavlja provođenje izvida s ciljem utvrđivanja svih relevantnih okolnosti, odnosno činjenica vezanih uz stradavanje nezakonitog migranta, ali i lakše ozljeđivanje policijskog službenika.

Za grupu stranih državljana, njih 17, prema kojima je policija postupala u subotu kada je upravo jedan od njih i povrijeđen, provedenim postupkom je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. S obzirom da tokom postupka nijedan od njih nije izrazio namjeru za podnošenjem zahtjeva za međunarodnom zaštitom u Republici Hrvatskoj, pokrenut je postupak readmisije u Bosnu i Hercegovinu odakle su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

“S obzirom na tajnost uvida i izvještaj stručnog tima policije koje još nije dovršeno, u ovom trenutku nismo u mogućnosti iznositi više detalja”, izvijestila je u nedjelju policija.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*