Sutra prezentacija programa dobrih praksi u OŠ ˝Solina˝

Osnovne škole Novog Grada, Sarajeva i Tuzle sutra će u Osnovnoj školi Solina Tuzla predstaviti svoje programe dobrih praksi koji su realizovane u sklopu aktivnosti Fonda otvoreno društvo BiH (FODBiH).

Predstavit će se projektima OŠ “Džemaludin Čaušević“ Sarajevo, OŠ “Čengić-Vila I“ Sarajevo, OŠ “Sveti Sava“ Novi Grad i OŠ “Solina“ Tuzla.

Učesnicima će se obratiti Jasmin Imamović, gradonačelnik Tuzle, Mara Ostojić, uime škole domaćina, te predstavnici Fonda otvoreno društvo BiH.

Nakon uvodnog dijela programa, uslijedit će mini sajam tokom kojeg će svi prisutni moći pobliže upoznati spomenute škole i njihove prakse.

Projekt dobrih praksi u obrazovanju Fonda otvoreno društvo BiH obuhvatio je deset osnovnih škola u BiH u školskoj 2014/2015. godini. Fond podržava i realizira projekte koji doprinose profesionalnom i demokratskom razvoju bosanskohercegovačkog obrazovnog sistema.

U fokusu programa su vrijednosti koje se u obrazovnom sistemu reflektiraju u sadržaju nastavnih planova i programa i načinu na koji je proces učenja i podučavanja organiziran u školama. To su odgovornost, kvalitet i pravičnost.

Oni podrazumijevaju odgovoran pristup svih obrazovnih aktera u kreiranju nastavnih planova i programa, osiguranje visokih standarda koji garantiraju kvalitetno obrazovanje, te jednak tretman sve djece tokom školovanja.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*