Međunarodne medalje za takmičarke Karate kluba „DO“ Tuzla

U protekla dva dana vikenda karatisti KK “DO” Tuzla kluba nastupili su na dva  medjunarodna  turnira u Njemačkoj i Srbiji.

U subotu 16.11.2019.godine održan je Medjunarodni karate turnir u njemačkom gradu Burgkirchenu “Memorijalni Burgkirshen International Open 2019“ gdje su nastupili karatisti iz 10 država sa 3 kontinenta . Karatisti ovoga tuzlanskoga kluba ponovo su briljirali, a u 8 disciplina osvojili su 8 medalja: 6 zlatnih,1srebrenu i 1 bronzanu medalju.

Zlatna medalja:

Stefani Krešić, seniorke open

Sandro Krešić, brobe kadeti open

Sandro Krešić, borbe juniori open

Almina Halilović, borbe juniorke open

Amina Halilović, borbe juniorke -53kg

Amina Halilović, borbe ekipno /posudjena reprezentaciji Austrije/

Srebrena medalja

Bakir Djug borbe U12 -32

Bronzana medalja

Bakir Djug, borbe U12 open

Drugoga  dana vikenda u nedelju 17.11.2019. godine u beogradskoj Rakovici  takodje je održan medjunarodni karate turnir, 7 Rakovica Open, na kojem su nastupile 3 države, a naši karatisti takodje ostvarili izuzetan rezultat osvojivsi 4 medalje; 3 srebrene i 1 bronzanu medalju.

Specifičnost je da je ovaj turnir posvećen samo borbama,opremljen video review opremom kao i direktnim medijskim prenosom mečeva, te da dolaze naj bolji borci radi čega je medalju svakako jos teže osvojit.

Srebrene medalje

Melina Ibrahimović, borbe kadetkinje +54kg

Osman Besić, borbe U11 -35kg

Amina Delić, borbe U11-30KG

Bronzana medalje

Hasim Bešić, borbe kadeti -70 kg

Napomonjemo da je ovo drugi u ciklusu od 8 medjunarodnih turnira gdje će učestvovati naši takmičari inače reprezentativci BiH, a koji nam služe kao pripremni za predstojeće Balkansko prvenstvo u Sloveniji i Svjetsku ligu u Veneciji u decembru.

Treneri kluba Anto Krešić i pomoćni trener Hasim Bešić.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*