Konačno dogovoreno formiranje vlasti: Predsjedništvo BiH odobrilo imenovanje Zorana Tegeltije

Zoran Tegeltija imenovan je danas kandidatom za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, saznaje Klix.ba. Njegovo imenovanje desilo se danas na posebnoj sjednici Predsjedništva BiH. Klix.ba ekskluzivno saznaje da je postignut kompromis o rješenju jednogodišnje političke krize u BiH. Danas je zvanično dogovoreno da BiH u sjedište NATO-a pošalje program reformi, a to će uraditi Stalna misija. Na istoj sjednici Predsjedništva BiH danas je nakon usvajanja te odluke uslijedilo imenovanje Zorana Tegeltije za kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Članovi Predsjedništva BiH danas u 12 sati primili su ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Republike Italije, Republike Francuske, Velike Britanije i Sjeverne Irske, Savezne Republike Njemačke i šefa Delegacije EU u BiH.

Tako će BiH uskoro nakon duže od godinu dana dobiti vlast nakon iznalaženja kompromisnog rješenja kada je riječ o NATO putu BiH. A kompromis se ogleda u tome da naša država pošalje u sjedište NATO-a svoj program reformi.

Klix.ba

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*