Crna Gora: Uhapšeno 12 osoba zbog trgovine ljudima

Crnogorska policija uhapsila je danas u Herceg Novom, Nikšiću i Danilovgradu 12 lica, među kojima su i dva policajca, u međunarodnoj akciji sprečavanja trgovine ljudima.

Uhapšena su lica čiji su inicijali LJ.Đ. (39), M.D. (58), Ž.D. (23), D.M. (33), V.P. (33), M.K. (50), S.A. (40), R.K. (66), D.D. (62) i A.P. (31) zbog sumnje da su izvršila krivična djela stvaranje kriminalne organizacije, te nedozvoljen prelazak granice i krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Policija je uhapsila i službenike Uprave policije čiji su inicijali A.K. (46) i R.S. (49) zbog sumnje da su izvršila krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Načelnik Odsjeka za suzbijanje krivičnih djela krijumčarenja i trgovine ljudima i ilegalnih migracija Nikola Medenica rekao je da su osumnjičeni tražiocima azila od januara organizovali tranzit, smještaj i ilegalni prelazak granice na ruti Albanija, Crna Gora i BiH i da su prokrijumčarili više grupa u kojima je bilo od 10 do 20 lica.

On je naveo da su tražioce azila prevozili preko Crne Gore do pograničnog pojasa sa BiH u okolini pograničnog prevoja Ilino brdo i Vraćenovići, gdje su grupe koristeći nepristupačnost terena ilegalno ulazile na teritoriju BiH.

Medenica je rekao da je tokom višemjesečnih aktivnosti u okviru akcije kodnog naziva “Monika” ostvarena međunarodna saradnja sa policijskim službama BiH i razmijenjene informacije i dokazi.

(Vijesti.ba / NN)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*