Josip Pandža više nije trener OKK Sloboda

Košarkaši tuzlanske Slobode sinoć su u Mejdanu doživjeli poraz od Novog Pazara sa 103:102 u meču osmog kola ABA lige 2.

Sloboda je u dramatičnoj utakmici nakon produžetka poražena sa 103:102 što je za tuzlanski klub bio već šesti poraz ove sezone. Ekipa Slobode nakon osam kola je pretposljednja sa dvije pobjede i šest poraza, a ispod su samo Sparsi s omjerom 0-8.

Odmah nakon utakmice novinarima u dvorani obratio se i trener Josip Pandža koji je samo kratko poručio da više nije trener ovog tima, te da je podnio ostavku.

“Od večeras više nisam trener Slobode. Ekipu ostavljam u dobrom fizičkom stanju. U zadnja četiri poraza bacanja smo šutirali ispod 50% i imali veliki broj zicera. Odgovornost je samo na meni. Moji igrači su željeli, borili se i trudili, ali to nije bilo dovoljno. Želim sreću novom treneru i Slobodi hvala na svemu”, rekao je Pandža i dodao.

“Ogroman je pritisak koji ne mogu da podnesu moji igrači. Ovdje su porazi vezani isključivo za psihičku nestabilnost. Okrenuli smo leđa svojim igračima i to se mora promijeniti ako žele da Sloboda pobjeđuje”.

Pandža očito nije uspio da ostvari svoje dosadašnje ciljeve, a loši rezultati su bili previše i odlučio je da je vrijeme za odlazak. Pred tuzlanskim klubom sada je potraga za novim trenerom kojeg očekuju veliki izazovi.

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*