Otvoreno 50 radnih mjesta, poziv farmerima na saradnju

Na sjednici Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla članovima Odbora prezentirane su informacije o početku realizacije projekta firme “Piemonte” Tuzla i njenim značajnim izvoznim poslovima.

Opširnije je o tom projektu govorio Kasim Selimović, predsjednik Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla, ujedno, vlasnik i direktor firme “Piemonte” Tuzla.

– Riječ je o značajnom projektu proizvodnje mesa u našoj zemlji i izvozu za Tursku. Drago mi je da sam u prilici istaći kako je uspješno počela realizacija posla kojeg je “Piemonte” dobio na tenderu u Ankari. U toku je realizacija isporuke 400 tona iskoštenog mesa, ukupno, dakle, 1.000 tona mesa. Firma “Piemonte” je ugovorila otkup 1.200 tovnih grla, a proizvodnju smo pokrenuli u partnerskoj firmi “Mesoprodukt” Bijeljina. Kompletan projekat je započeo početkom decembra i otvorio je nova radna mjesta za 50 radnika koji su već na svojim radnim mjestima – kazao je Selimović.

Dodao je da su već otpremili dva kontingenta robe sa banjalučkog aerodroma. U dva aviona je otpremljeno 80 tona mesa, a u narednih nekoliko dana nastavlja se isporuka i do kraja decembra će biti isporučeno 400 tona mesa, koliko je i dogovoreno.

Selimović je uputio poziv svim farmerima koji se bave tovom junadi da se jave u firmu “Piemonte”, da prodaju svoj proizvod, i otvore mogućnosti za pokretanje nove proizvodnje.

Projeat koji realizuje firma “Piemonte” Tuzla može dovesti do otkupa značajnog broja tovne junadi po veoma dobrim otkupnim cijenama, dakle, otvoreno je novo tržište i zagarantovana isplata odmah prilikom isporuke robe.

Članovi Odbora Udruženja za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam Kantonalne privredne komore Tuzla na sjednici su usvojili Program rada Udruženja za 2015. godinu koji je, kao i svake godine, koncipiran na aktivnostima čija realizacija u konačnici treba da doprinese stvaranju povoljnijeg poslovnog ambijenta na području Tuzlanskog kantona.

U fokusu aktivnosti, bit će rješavanje problematike rada ‘nacrno’ na području Tuzlanskog kantona, jednog od gorućih i dugogodišnjih problema privrede na ovom prostoru, a što je, ujedno, doprinos za otvaranje novih radnih mjesta.

Od velikog značaja, istakli su članovi Odbora, jesu napori koje Komora čini u osiguravanju i organizaciji nastupa na brojnim značajnim sajamskim manifestacijama u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja.

Istaknuto je, a Programom i predviđeno, da se ta praksa treba nastaviti i unaprijediti, saopćeno je iz Kantonalne privredne komore Tuzla.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*