Na domaćem terenu: Salines dočekuje Brotnjo

Derbi utakmica Sedmog kola Premijer futsal lige BiH između FC Salines Tuzla City i MNK Brotnjo Čitluk bit će odigrana 23.11.2019. sa početkom u 19:15h u SKPC Mejdan Tuzla.  Na tabeli trenutno tuzlanski Jarčevi zauzimaju treće mjesto sa 14 bodova, a ekipa iz Čitluka četvrto sa deset bodova.

U protekloj utakmici koji su Jarčevi igrali protiv ekipe MNK Sloga Gornji Vakuf – Uskoplje , rezultat je bio 4:4 te se tuzlanska ekipa iz gostiju vratila sa jednim bodom. Od predstojeće utakmice na domaćem terenu, očekuju puno više.


„ Sada nam u goste dolaze viceprvaci BiH, jedina ekipa koja je otkinula bod Mostar SG-u na njihovom terenu. Mi smo svjesni težine zadatka koji je pred nama, a naši sportski prijatelji iz Čitluka zasigurno dolaze sa dignutim gardom, što dodatno podgrijava atmosferu pred subotnji derbi. Našim navijačima zasigurno ne treba bolja pozivnica, duel dvije ekipe iz vrha futsala u BiH, ponudit će sve ono što futsal čini galopirajuće rastućim sportom širom svijeta.“- poručila je ekipa Salinesa.

Jarčevi očekuju podršku domaće vjerne publike i obećavaju pravu sportsku poslasticu za sve ljubitelje malog fudbala.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*