Održana svečana akademija povodom 60 godina neurologije

Povodom obilježavanja 60 godina tuzlanske neurologije te Osmih tuzlanskih neuroloških susreta, sinoć je u hotelu Tuzla održana Svečana akademija na temu „Razvoj neurologije“.

– Ove godine navršavamo 60. godišnjicu od početka neurologije u Tuzli i naše redovne neurološke susrete posvetili smo jednom posebnom naučnom i prijateljskom druženju sa Klinikom za neurologiju iz Osijeka. Cilj naših susreta je stručna razmjena i kontinuirana edukacija, te širenje prijateljstva među neurolozima, a godišnjica zaslužuje da se zahvali ljudima koji su doprinijeli razvoju neurologije -kazao je Osman Sinanović, načelnik Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla.

Gostovanjem kolega iz Klinike i Katedre za neurologiju Kliničkog bolničkog centra i Medicinskog fakulteta Sveučilišta Josipa Strossmayera iz Osijeka na ovim susretima, koji sa radom počinju danas, žele se oplemeniti tuzlanska neurološka susretanja sa gostovanjem kolega sa neuroloških klinika iz zemlje i regije.

– Nama je čast i zadovoljstvo da imamo srdačnu ruku saradnje u struci i znanosti profesora Sinanovića i cijele ekipe te da sarađujemo i kao klinike i kao katedre – izjavila Silva Butković-Soldo, predstojnik osječke Klinike za neurologiju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*