‘Zimski grad’ bit će otvoren 12.decembra na Trgu slobode u Tuzli koncertom grupe Bombaj štampa

‘Zimski grad’ u velikom stilu bit će otvoren 12.decembra na Trgu slobode u Tuzli u 19:30 sati  koncertom grupe Bombaj štampa, dok će kao predgrupa nastupiti tuzlanski bend Show program.

Povodom nadolazećih praznika, na Trgu slobode će i ove godine biti otvoren ‘Zimski grad’. Riječ je o višednevnoj manifestaciji koju je prema procjenama organizatora prošle godine posjetilo oko 100.000 posjetitelja.  U sklopu ‘Zimskog grada’ Tuzla biće postavljene  ukrašene  kućice sa velikom binom, gdje će održavati koncerti regionalnih zvijezda kao i nastupi lokalnih bendova. ‘Zimski grad’ će se potruditi da svojim posjetiteljima pruži osjećaje ugode i dobrodošlice uz prijatnu zabavu kao i bogatu gastronomsku ponudu. Atmosferu  na Trgu slobode upotpunit će velika svijetleća fontana visine pet i prečnika četiri i po metra, kao i velika novogodišnja jelka.

Grad Tuzla i Turistička zajednica Grada Tuzle će na Trgu slobode tradicionalno organizovati dječiju Novu godinu kao i doček 2020. godine gdje će, pored ostalih,  nastupiti grupa Van Gogh. Tačno u pola noći, na prelasku u 2020. godinu svi prisutni moći će uživati u spektakularnom novogodišnjem vatrometu.

(TIP)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*