FK Sloboda i FK Tuzla City na izuzetno teškom terenu odigrali dobar meč i podijelili bodove

Fudbaleri Slobode i Tuzle Cityja podijelili su bodove danas na Tušnju u susretu 18. kola Premijer lige BiH odigravši u vrlo dobrom meču 1:1. 

Sloboda je na samom početku meča imala blagu inicjativu, ali Tuzla je malo više prijetila. Prvu pravu šansu imao je Efendić koji pogađa stativu u 9. minuti. Brzo nakon toga šutira i Šarčević ali njegov udarac je izblokiran.

Nakon toga Sloboda dolazi do vodstva. Lopta se nakon udarca Pršeša odbila od Muminovića, a to je na pravi iskoristio Amer Bekić i pogodio za vodstvo domaćih.

Kasnije se većinom igralo između dva šesnaesterca s nekoliko poluprilika na obje strane, ali većih uzbuđenja do kraja prvog dijela nije bilo.

Treba reći i to da je teren bio vrlo težak za igru, a posebno je to bio slučaj u drugom poluvremenu jer je nakon prvih 45 minuta bio dodatno oštećen.

Ipak, fudbaleri oba tima su i u im okolnostima pružili vrlo dobre partije i gledatelji su mogli biti zadovoljni.

Tuzla je u nastavku meča krenula žestoko. Pokušao je Šarčević, ali Uzelac spašava domaće u 47. minuti. Samo minut kasnije isti igrač pogađa prečku, a nakon toga dodijeljen je i penal za Tuzlu.

Beganović je rukom spasio svoj gol, sudac Petrović je to vidio, dao mu crveni karton i penal gostima. Siguran s bijele tačke bio je Vojo Ubiparip.

Nakon toga gosti su imali inicjativu, ali veće šanse nisu stvarali iako je Elvir Baljić izmjenama pokušao dodatno napasti domaćina. Teren je otežavao stvari za Tuzlu pa je do kraja susreta ostao aktivan rezultat kojeg je u 51. minuti postavio Ubiparip.

Tuzla nakon ovog remija ostaje na 3. poziciji sa 31 osvojenim bodom, dok je Sloboda skočila na 9. poziciju i sada ima 17 bodova.

Sloboda: Lakić, Beganović, Hodžić, Salihović, Uzelac, Pršeš, Bekić Amer, Livančić, Ristić, Maksimović, Bekić Al.

Tuzla City: Muminović, Efendić, Beganović, Sarčević, Kojić, Ramić, Hadžanović, Hasanović, Nukić, Ubiparip, Sesar.

Premijer liga BiH, 18. kolo:

Sloboda – Tuzla City 1:1 (Bekić 20’ – Ubiparip 51’)

(RTV7/sportsport)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*