Prelijep gol Ubiparipa presudio Širokom Brijegu

Fudbaleri Tuzla City pobjedom nad Širokim Brijegom su zaključili prvi dio sezone u BHT Premijer ligi BiH.

Loš teren na stadionu Tušanj u velikoj mjeri je utjecao na kvalitet fudbalske predstave, igralo se tvrdo, bez mnogo šansi, a tri boda na kraju su pripala domaćima koji su golom Ubiparipa slavili s minimalnih 1:0.

Izuzimajući šanse Ubiparipa i Beganovića, u prvih 45 minuta nije viđeno gotovo ništa i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0. U drugom poluvremenu su se domaći otvorili i krenuli s napadima, a to im se isplatilo već u četvrtoj minuti nastavka kada Ubiparip prelijepim golom iz slobodnjaka postiže vodeći gol.

U 54. minuti Tuzla City je mogao i do 2:0. U sjajnoj prilici se bio našao Nukić, prebacio je golmana Širokog Brijega koji je istrčao, ali lopta je otišla malo pored gola.

Kako je utakmica odmicala, tako su se budili i Širokobriježani. Isprva su to bili dalekometni pokušaji, ali od svih šansi posebno je vrijedna pomena bila iz 62. minute kada je nakon kontre Muminović panterski odbranio udarac Franjića.

Već u sljedećem napadu Jurilj je pokušao da izbori i jedanaesterac za goste nakon što je pao u kaznenom prostoru, no pokušaj glume nije prošao kod glavnog arbitra koji mu je za simuliranje na kraju dao žuti karton.

U finišu utakmice Široki Brijeg je napravio još pokoju šansu, na sve načine je pokušavao da izjednači, ali Muminović je bio na nivou i svoju mrežu na kraju je sačuvao netaknutom. Za Tuzla City je ovo ujedno bila deseta pobjeda u sezoni. 

(sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*