Joshua nakon povratka na bokserski tron: Bismillah i hvala Bogu

Britanski bokser Anthony Joshua (30) sinoć je ponovo postao teškaški prvak svijeta pobijedivši Andyja Ruiza u revanšu u Saudijskoj Arabiji odlukom sudija, a nakon meča bio je ispunjen emocijama. “Hvala Bogu i Bismillah. Vjerovao sam treneru koji mi je od početka tvrdio da ja ovo mogu dobiti, ali da moram biti spreman umrijeti ako treba. Ovo je bio pravi boks. Ja sam tip za kojeg ste navikli da nokautira protivnike. Prošli put sam shvatio neke stvari. Ugrozio sam protivnika, a onda sam dozvolio da se on vrati i to napravi meni. I svaka mu čast na tome. Dao sam sebi zadatak da se vratim bolji. Svaka čast Andyju i njegovoj porodici, jako ih poštujem. Fantastičan je bokser. Pokazao sam šta je slatka nauka ovog sporta. To je pogoditi, a ne biti pogođen”, rekao je Joshua.

Britanac je potom pokušao dodatno objasniti svoju strategiju, ali i motivaciju pred meč godine.

“Stvar je pripreme. Sve. Jednog dana kad izdam knjigu ćete znati više stvari. Sve je ovo jedno veliko iskustvo. Nema pobjednika i poraženih, najvažnije je stvarati uspomene kroz ovu igru koju svi toliko volimo. Znate kako se kaže, ostani gladan, ostani ponizan. Gladan sam i ponizan u porazu, a ostat ću takav u pobjedi. Život je luda vožnja. Nakon prvog meča slušao sam savjete kako se trebam penzionisati. Nisam o tome razmišljao niti trenutak”, poručio je Joshua.

Podsjetimo, Joshua se osvetio Meksikancu za poraz prije šest mjeseci te tako u svoje vlasništvo vratio WBA, IBF, WBO i IBO titule.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*