Susret sa Sparsima je derbi začelja koji ima imperativ pobjede

Malo ko je uoči početka ABA 2 lige mogao pretpostaviti da će dva renomirana bh. kluba, OKK Sloboda i Spars, poslije deset kola biti na samom začelju prvenstvene tablice.

Sutrašnji međusobni susret, u okviru 11. kola, derbi je začelja i prilika da Tuzlaci dođu do treće, a klub iz Sarajeva do druge pobjede.

Trener OKK Slobode, Damir Mulaomerović, koji je na „kormilu“ OKK Slobode zamijenio Josipa Pandžu, dobrano je zasukao rukave kako bi ekipu trgnuo iz letargije. Da je donekle uspio vidjelo se protiv ekipe Čapljine u prvenstvu BiH, na kojoj su „crveno-crni“ prekinuli niz od sedam poraza na dva kolosijeka.

– Nakon pobjede u domaćem prvenstvu protiv ekipe Čapljine, u kojem su igrači pružili dobru igru, pogotovo u drugom poluvremenu, dočekujemo Spars i ovo je derbi začelja tabele koji nosi imperativ pobjede. Truditi ćemo se da i u ovoj utakmici pružimo dodatnih desetak minuta dobre igre – s oprezom je izjavio Mulaomerović uoči sutrašnje utakmice.

OKK Sloboda je u ABA 2 ligi nanizala četiri poraza, a na domaćem terenu već imaju dva. U gostima su izgubili sve utakmice, kao i Spars. Obje ekipe nadaju se da im je forma u usponu.

– Ekipu Sparsa dobro poznajemo. Imaju jako kvalitetan roster i znamo odakle nam prijeti najveća opasnost. Mi se dižemo iz utakmice u utakmicu. Ukoliko ispoštujemo dogovore iz svlačionice, i uz  maksimalan angažman svih igrača, pobjeda nebi trebala doći u pitanje – zakjučio je Fahrudin Manjgafić, jedan od igrača koji su došli u OKK Slobodu uoči početka sezone.

Utakmica OKK Sloboda – Spars igra se u srijedu u velikoj dvorani Mejdana od 19 sati.


(Vijesti.ba / FENA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*