(VIDEO) “Na margini”: Ideje za rješavanje brojnih problema nagradila FTZ

Brojni su problemi sa kojima se društvo suočava, ali postoje i oni, naročito mladi, koji ulažu napore kako bi te probleme rijesili. Počevši od malih koraka i inicijativa, uspijevaju izgraditi nove inspirativne priče.

Kampanjom ˝Budi junak/junakinja svoje zajednice˝ Fondacija tuzlanske zajednice želi skrenuti pažnju na mlade ljude, na njihove probleme, potrebe i očekivanja, istaći da su mladi ljudi koji svakodnevno uče, razvijaju svoja znanja i vještine, volontiraju, treniraju, uključeni su u rad omladinskih organizacija, razvijaju svoje ideje, pokreću biznise, istinski junaci svoje zajednice i da svi mi moramo više raditi kako bismo tim mladim ljudima stvorili ambijent u kojem žele da ostanu.

Mladi su dosta radili o temi ekologije, agronomije, prezentovali mogućnosti za rješavanje različitih infrastrukturnih problema, isticali probleme koji im onemogućavaju bavljenje sportom ili kulturom.

Kampanja je iz godine u godinu donosila nove ideje, nove realizacije i nove mlade ljude koji su iz godine u godinu pokazali i dokazali da su istinski junaci obični mladi ljudi. Korist od realizacija podržanih projekata će imati oko 10.000 mladih.
Ove godine Fondacija tuzlanske zajednice je izdvojila više od 92 hiljade i dvije stotine KM podrške za inicijative i projekte mladih, od čega je oko 45 i po hiljada izdvojeno kroz kampanju „Budi junak/junakinja svoje zajednice“ koju su podržala 33 društveno odgovorna preduzeća.

Problemima koje su mladi prepoznali i njihovim prijedlozima rješavanja problema, ali i svemu što je Fondacija učinila da uspiju u kreiranju novih priča i uspjeha koji pomažu većem broju ljudi, posvetili smo ovosedmično izdanje emisije “NA MARGINI”.

Više u video prilogu:

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*