Predstava “PAT” izvedena u Kotor Varošu i Kneževu

U organizaciji World Vision u BiH i Pozorišta mladih Tuzle dana na scenama Centra za kulturu, sport i informisanje Kotor Varoš i Kulturnog centra Kneževo izvedena je pozorišna predstava „PAT“.

Predstava je nastala u okviru projekta „Djevojčice i dječaci glasno protiv rodno zasnovanog nasilja“ kojeg je implementiralo Udruženje „Vive žene“ Tuzla u partnerstvu sa Pozorištem mladih Tuzle, a finansirala Evropska unija. To je interaktivna, socijalno angažirana predstava koja otvara mnogo pitanja vezanih za probleme odrastanja tinejdžera u današnjem vremenu. Koncept rada s mladima u Dramskom studiju za djecu, mlade i odrasle Pozorišta mladih Tuzle zasnovan je na istraživanju učesnika radionica o problemima mladih ljudi iz sfere života u porodici, školi, ulici, među vršnjacima. Rezultati njihovog istraživanja su pokazali koliko je fenomen samopovređivanja kod mladih aktuelan i prisutan problem u našoj sredini, među populacijom tinejdžera, onosno adolescenata koji nastoje duševnu bol potisnuti fizičkom, tako da sebi namjerno nanose povrede, a sam čin je praćen osjećajem krivice, odbacivanjem, otuđenjem, sramotom, manjkom samopouzdanja!

Predstava se u Kotor Varošu i Kneževu izvela sa ciljem da podstakne razvoj omladinske kulture, ali sa druge strane cilj je da se, kroz okrugli stol i diskusiju sa publikom nakon odigranih predstava, publika upozna sa vrstama nasilja, posljedicama zanemarivanja i davanja odgovora na pitanja šta svaki pojedinac može učiniti da ne dođe do nasilja.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*