Uspješan vikend za stonotenisere “Kreke”

Proteklog vikenda članovi STK “Kreka” Tuzla vodili su bitku na 4 različita fronta, te su iz svake bitke izašli kao apsulutni pobjednici. Stonoteniseri “Kreke” Tuzla bogatiji su za nove pobjede i trofeje iz Dubrovnika, Sarajeva, kantonalnog takmičenja za osnovne škole, te nove bodove osvojene u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U subotu, 14.12.2019. godine u organizaciji STK “Libertas Marinkolor” iz Dubrovnika, organizovan je Međunarodni Otvoreni Božićni turnir u stonom tenisu. U kategoriji Najmlađih kadetkinja, pored velikog broja igrača iz regiona i šire, nastupila je Nađa Đulović, član STK “Kreka” Tuzla. Sjajnom igrom, borbom i zalaganjem, Nađa je osvojila najsjajnije odličje i trofej za 1. mjesto u svojoj kategoriji.

Tuzlarije

Osim Dubrovnika, bitka se vodila i u Sarajevu, a STK “Kreka” Tuzla predstavljao je mladi Hanić Azur. Dana 14.12.2019. g. održan je turnir “Stens Open 2019” za mlađe kadete i kadetkinje. Izuzetnom borbom i sportskim duhom, mladi Azur je u pojedinačnom dijelu turnira bez izgubljenog meča završio na prvom mjestu ispred Kanlić Arona iz Sarajeva.

Tuzlarije

Osim zlata u pojedinačnom dijelu, Hanić je bogatiji za zlato i u ekipnom dijelu, gdje je u ekipi sa Kanlićem takođe bio dominantan osvojivši 1. mjesto ekipno. Potrebno je napomenuti da je ovo već drugo zlato po redu za Azura kada je u pitanju ovaj turnir.

Oko 60 učenika je u subotu, 14.12.2019. godine učestvovalo na takmičenju u stonom tenisu, u organizaciji Richmond Park Međunarodne osnovne škole u Tuzli i Sportskog saveza grada Tuzla. Najbolje rezultate pokazali su članovi STK “Kreka” Tuzla.

U muškoj kategoriji prvo mjesto pripalo je Fazlić Kerimu koji je u finalu bio bolji od klupskog kolege Faković Tarika. Treće mjesto muške kategorije pripalo je Hadžić Emiru. U kategoriji učenica, prvo mjesto osvojila je Smajilbašić Ajla koja je u finalu bila bolja od klupske kolegice Zlatanović Šejle, a treće mjesto osvojila je Zlatanović Medina.

Na kraju, u subotu je od 19:00 na rasporedu bio meč 9. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između STK “Kreka” Tuzla i STK “Lukavac” iz Lukavca. U pitanju je bio izuzetno bitan meč, gdje je ekipa bila u sastavu: Gutić Edin, Gutić Emir, Isabegović Amar i Fazlić Kerim, pokazala da se može nositi sa pritiskom i imperativom pobjede, te upisala nove bodove u Premijer ligi Bosne i Hercegovine pobjednom nad prijateljskim klubom iz Lukavca.

Do kraja ove godine, članove KBS “Tuzla” očekuje još nastup na izuzetno jakom turniru u Novom Sadu, gdje takođe očekuju sjajne rezultate.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*