Susnježica i snijeg narednih dana

Slabije snježne padavine očekuju nas i u narednim danima u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

četvrtak u Bosni pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovni, uglavom, malo do umjereno oblačno i sunčano. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u centralnim i istočnim područjima Bosne sa kišom i susnježicom u nizinama, a u višim područjima sa snijegom. Jutarnja temperatura od -2 do 4, na jugu od 4 do 8, a dnevna od 1 do 7, na jugu od 7 do 12 °C.

petak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana u Herecegovini se očekuje smanjenje naoblake. U večernjim satima, u većem dijelu Bosne, sa slabom kišom, a u višim područjima sa slabom susnježicom ili snijegom. Jutarnja temperatura od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevna od 2 do 8, na jugu od 7 do 10 °C, prenosi N1.

subotu u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini uglavnom sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva u nizinama Bosne sa kišom i susnježicom, a u višim sa snijegom. Jutarnja temperatura od -3 do 3, na jugu od 3 do 7, a dnevna od 1 do 5, na jugu od 7 do 11 °C.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*