Novi trener RK Slobode Davor Kadić, kapiten Emir Suhonjić

Rukometni klub Sloboda održao je konferenciju za medije, na kojoj su se novinarima obratili direktor Slobode Mirza Bulić, novi trener i igrač Slobode Davor Kadić, novi kapiten Emir Suhonjić te potpredsjednik Upravnog odbora Damir Bećirović.

Direktor Bulić na konferencije za medije je predstavio novitete u timu Slobode objašnjavajući kako novi trener Davor Kadić najbolje poznaje ekipu iznutra, kao i ostale igrače u Premijer ligi BiH što će biti velika prednost u taktičkom planu.

„Pored promjene trenera, odlučili smo i da novi kapiten bude Emir Suhonjić, koji će ujedno biti i novi trener u Školi rukometa Sloboda. Sa ovim potezom želimo dati priliku kako svojim mladim trenerima, tako i mladim igračima koji bi trebali da budu oslonac ekipe u budućnosti. Ne odustajemo od naših planova koje smo zacrtali na početku sezone, a to je izlazak u Evropu, cilj nam je plasman u final four Kupa Bosne i Hercegovine i što bolji plasman u Premijer ligi BiH“, naglašava Bulić.

Davor Kadić, novi trener i igrač Slobode vjeruje da nije pogriješio kada je prihvatio novu funkciju u timu.

„Svakako da je iza mene jedna teška odluka, ali svjestan sam da je taj trenutak morao doći. Ovo je za mene novi izazov, u kojem ću dati sve od sebe da Slobodi ponudim ono najbolje. Mislim da sa određenim korekcijama u timu, kojih će itekako biti, Sloboda može ići samo uzlaznom putanjom. Naravno za sve će trebati određeno vrijeme, jer pred nama je jako puno posla“, ističe Kadić.

Novi kapiten Emir Suhonjić poželio je novom treneru Kadiću sve najbolje u novoj ulozi.

„Drago mi je da je naš dosadašnji kapiten odlučio da preuzme tim. Želio bih da nastavimo sa još većim uspjesima i da probamo ostvariti što bolji uspjeh na dva fronta, odnosno u Kupu i Premijer ligi. Što se tiče moje promocije u kapitena veoma sam počastvovan što ću biti kapiten kluba sa dugogodišnjom tradicijom. Također, posebno mi je drago što sam dobio priliku da treniram buduće prvotimce Slobode,“ rekao je na konferenciji za medije Suhonjić.

Potpredsjednik UO Damir Bećirović je istaknuo da će se u budućnosti oslanjati na naše, domaće snage i zbog toga između ostalog je došlo i do promjene trenera.

„Vrlo bitan je i razvoj naših igrača kroz Slobodu 2, a tu smo uočili određene probleme koji nisu riješeni i nakon ponovljenih zahtjeva Uprave kluba. Cilj nam je naravno što bolji plasman u Premijer ligi i prolazak u završnicu Kupa BiH. Smatram da ćemo odabirom Davora za trenera imati vise šansi za ostvarivanje ovih ciljeva jer sigurno je da niko ne poznaje ovu ekipu poput Davora“, završava Bećirović.

(RK Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*