Čestitka gradonačelnika Tuzle Almi Zadić, na izboru za saveznu ministricu za ustavne poslove, reforme, deregulaciju i pravdu u Vladi Republike Austrije

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović uputio je čestitku Almi Zadić, na imenovanju za saveznu ministricu za ustavne poslove, reforme, deregulaciju i pravdu u Saveznoj Vladi Republike Austrije.
Gradonačelnik je ujedno izrazio i podršku ministrici Zadić :
‘’želim da znate da Vam Vaša rodna Tuzla, simbol multikulturalnosti i višestoljetni čuvar nacionalne, vjerske i svake druge ravnopravnosti među ljudima, daje iskrenu podršku. Žao nam je što su Vas neki ekstremisti izložili govoru mržnje. Vašim stavom pokazali ste da zaslužujete ulogu jedne od najvećih zaštitnica UN-ove Opće deklaracije o pravima čovjeka.’’ – stoji između ostalog u pismu gradonačelnika Imamovića.

Pismo prenosimo u cjelosti:

˝Poštovana ministrice Alma Zadić,

čestitam Vam na izboru za saveznu ministricu za ustavne poslove, reforme, deregulaciju i pravdu u Vladi Republike Austrije. Građani Tuzle i ja smo ponosni što ste Tuzlanka. Svi Bosanci i Hercegovci treba da budu ponosni na uspjehe koje ste postigli Vi, baronesa Arminka Helić u britanskom Domu lordova, bivša ministrica u Vladi Švedske Aida Hadžialić i druge uspješne osobe bosanskohercegovačkog porijekla.

Poštovana ministrice Zadić,

želim da znate da Vam Vaša rodna Tuzla, simbol multikulturalnosti i višestoljetni čuvar nacionalne, vjerske i svake druge ravnopravnosti među ljudima, daje iskrenu podršku.

U sportu na ružan način ometaju i fauliraju samo najbolje. One koji su beznačajni, niko i ne pokušava omesti ili zaustaviti. Žao nam je što su Vas neki ekstremisti izložili govoru mržnje. Vašim stavom pokazali ste da zaslužujete ulogu jedne od najvećih zaštitnica UN-ove Opće deklaracije o pravima čovjeka.

Draga ministrice Alma Zadić,

Ponosim se Vama, i moji sugrađani i ja bit ćemo izuzetno obradovani Vašom posjetom Tuzli, kad god za to budete imali vremena i kad god to poželite. Tuzla će Vas uvijek dočekati kao Vaša mati.

Upućujem Vam izraze mog dubokog poštovanja.˝

                                                                                               Gradonačelnik Tuzle

                                                                                                  Jasmin Imamović


Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*