Martina Mlinarević u januaru preuzima ambasadorsku dužnost u Pragu

Nakon što je danas uspješno okončan završni razgovor imenovane ambasadorice BiH u Češkoj Republici Martine Mlinarević ona bi sredinom januara trebala preuzeti ambasadorsku dužnost u Pragu. Današnjem razgovoru u Velikoj dvorani Ministarstva vanjskih poslova BiH prisustvovali su brojni dosadašnji ambasadori, šefovi odsjeka i usposlenici ministarstva.

Kako saznajemo, na završnom razgovoru ambasadorica Mlinarević predstavila je svoje viđenje odnosa Češke i BiH, naslanjajući se na veličinu i ostavštinu predsjednika Havela, te je dala svoj plan, viziju i ciljeve koje želi ostvariti kroz svoj rad.

Mlinarević je za naš portal kazala kako je uložila dosta truda da bi njeno završno izlaganje bilo kvalitetno, konkretno i jasno, unoseći dašak moderne diplomatije, oslonivši se na kulturu i odnose s javnošću te čvrsto prijateljstvo sa stranim ambasadorima u BiH, od kojih je najviše naučila o načinu na koji se ovaj posao treba raditi.

“Reakcije sudionika su bile sjajne, a posebno me veseli da sam uz sve političke pritiske i pokušaje sabotaža, koji su bili neizdrživi, protekla dva mjeseca pokazala da mogu dati sve od sebe da Bosnu i Hercegovinu predstavljam u najboljem mogućem svjetlu, na ponos svih njezinih građana”, izjavila je Mlinarević.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*