Dragan Paravinja hospitaliziran jer je progutao britvice

Dragan Paravinja, optužen za pokušaj silovanja i teško ubojstvo Antonije Bilić, kojemu se na Županijskome sudu u Šibeniku ponovno sudi za spomenuta kaznena djela, hospitaliziran je u utorak jer je progutao tri jednokratne britvice.

Paravinja se žalio na jake bolove u želucu, nakon čega je odveden na pregled u šibensku Opću bolnicu. Daljnjim pretragama utvrđeno je kako bolove uzrokuju britvice koje je izvukao iz tri plastična brijača, što je potvrdio i rendgen.

Kako se doznaje od upućenih izvora, iz šibenske bolnice prevezen je na daljnje liječenje u zatvorsku bolnicu u Zagreb, a zdravstveno stanje mu je zadovoljavajuće te je na promatranju.

Dragan Paravinja, inače, već neko vrijeme odbija jesti zatvorsku hranu, a hrani se jedino konzervama tune koje nabavlja u zatvorskoj kantini.

Na prošlom ročištu, održanom 16. listopada, žalio se kako se osjeća slabo, zbog čega je ročište prekinuto, a sud je zatražio medicinsko vještačenje kako bi se utvrdilo je li sposoban pratiti postupak.

Antonija Bilić nestala je 7. lipnja 2011., nakon što se na mostu preko rijeke Čikole u Drnišu ukrcala u Paravinjin kamion.

Paravinja je, nakon što je uhićen u Republici Srpskoj, priznao njezino ubojstvo, a zatim je sve opovrgavao.

Šibenski sud za kaznena djela koja mu se stavljaju na teret osudio ga je na jedinstvenu zatvorsku kaznu od 40 godina, no Vrhovni sud poništio je u žalbenom postupku tu presudu smatrajući kako u prvostupanjskom postupku nije dokazano da je pokušaj silovanja maloljetnice prethodio ubojstvu.

Postupak je vraćen na početak, te je u tijeku suđenje na Županijskom sudu u Šibeniku.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*