FHMZ: Padavine se očekuju tokom noći na nedjelju

Jutros je veći dio Bosne pod maglom i niskom naoblakom. Vedro je u Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama.

Temperature zraka izmjerene u 07:00 sati (°C): Sokolac -16; Bugojno i Livno -7; Sarajevo -6; Široki Brijeg -5; Srebrenica -4; Grude i Ivan Sedlo -3; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj, Gradačac i Tuzla -2; Banja Luka -1; Bihać i Mostar 0; Prijedor, Sanski Most i Trebinje 1; Neum 6°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 947hPa, za 3hPa je veći od normalnog i opada.


Danas u većem dijelu Bosne magla i niska naoblaka. U Hercegovini, jugozapadu Bosne i na planinama postepeno naoblačenje sredinom dana. Padavine se očekuju tokom noći na nedjelju. Na jugu kiša. U većem dijelu zemlje susnježica ili snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -2 i 3°C, na jugu zemlje od 8 do 12°C.

Biometeorološke prilike su povoljnije na jugu i jugozapadu zemlje, pretežno zbog dužih sunčanih intervala. U unutrašnjosti, mjestimično i sa dugotrajnom maglom, u gradovima uz povećanu koncentraciju štetnih supstanci u zraku, što će uzrokovati probleme, naročito rizičnim grupama poput djece, starijih i hroničnih bolesnika. Krajem dana, opšta slika će se djelimično pogoršati zbog blizine promjene, stoga su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu glavobolje, reumatskih bolova i nesanice.

FHMZ

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*