Manchester United traži zamjenu za Rashforda, među kandidatima i Luka Jović

Unitedu je nužno kratkoročno rješenje, a Solskjaer će morati odlučiti između pet imena. Manchester United je u potrazi za napadačem koji će zamijeniti povrijeđenog Marcusa Rashforda, a rješenje će morati pronaći do kraja zimskog prijelaznog roka, piše Mirror.

Najbolji strijelac Uniteda propustio je nedjeljni derbi s Liverpoolom u kojem je njegova ekipa poražena 2:0, a trener Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer zapanjio je navijače izjavivši da na Rashforda neće moći računati izvjesno vrijeme.

“Ne znam točno koliko će dugo izostati s terena, ali obično je za ovakve povrede potrebno šest sedmica mirovanja, a poslije toga kreću treninzi, kako bi se vremenom igrači vratili u takmičarski ritam. Zbog toga razmišljamo o nekim kratkoročnim rješenjima koja će nam pomoći ‘izgurati’ do ljeta”, rekao je Solskjaer.

Koga bi klub s Old Trafforda mogao angažovati?

1. Edinson Cavani

Ako Manchester želi provjerenog golgetera za kojeg postoje realne šanse da će doći u klub, Urugvajac Edinson Cavani bi mogao biti pravo rješenje. Ovaj 32-godišnji nogometaš Paris Saint-Germaina očajnički želi promijeniti sredinu, jer je ove sezone nastupio samo devet puta u prvenstvu Francuske.

Njegov ugovor s klubom iz Pariza ističe na ljeto, međutim, PSG bi vjerojatno radije pristao odmah dobiti određenu svotu novca za Cavanija, umjesto da ga pošalje na posudbu. United će se suočiti i s konkurencijom, jer su za usluge Cavanija zainteresovani i Chelsea i Atletico Madrid.

2. Olivier Giroud

Ako Chelsea “pobijedi” Manchester u utrci za Cavanija, to bi značilo da će gotovo sigurno pristati svog napadača Oliviera Girouda poslati na posudbu.

Francuski napadač postigao je samo jedan gol ove sezone, i tek je treća opcija u napadu iza Tammyja Abrahama i Michyja Batshuayija.

Giroud se želi naći na popisu selektora Francuske pred Europsko prvenstvo koje se igra na ljeto, a za to su mu potrebne minute na terenu, koje u Chelseaju ne dobiva. Ostaje pitanje hoće li mu Chelsea dopustiti prelazak u ekipu velikog rivala, a i sam Frank Lampard je priznao da bi to bila kocka.

3. Krysztof Piatek

Piatek, za kojeg se zanimaju i Tottenham i Newcastle, na izlaznim je vratima u Milanu nakon što se u tim vratio Zlatan Ibrahimović.

Ovaj 24-godišnji Poljak na San Siro je stigao prethodne godine, ali se nije najbolje snašao i postigao je samo pet golova ove sezone.

Ako Solskjaer vjeruje da iz Piateka može izvući ono najbolje, bio bi to rizik koji bi se mogao isplatiti, imajući na umu učinak Poljaka iz sezone u kojoj je nastupao za Genou, kada je na 21 utakmici postigao 19 golova.

4. Fernando Llorente

S obzirom na to da je Llorente već nastupao u Engleskoj i da ne bi morao prolaziti razdoblje adaptacije na ligu, u Manchesteru misle da bi baš on mogao odraditi posao.

Napadač Napolija imao je dobre trenutke igrajući za Swansea i Tottenham, s kojim je prošle godine stigao i do finala Lige prvaka. Poznato je i da se radi o velikom profesionalcu, koji bi mogao biti pravi primjer mladim igračima u timu Manchestera.

Llorente je, navodno, ponuđen Tottenhamu poslije povrede Harryja Kanea, što implicira da je Napoli spreman pustiti igrača i ne bi bilo iznenađenje da ga United angažira.

5. Luka Jović

Mnogo se očekivalo od Jovića u Real Madridu, nakon što je Srbijanac prešao na Santiago Bernabeu iz Frankfurta prošlog ljeta za 54 milijuna funti.

Za sada se samo održava na površini velikog oceana španskog nogometa, i čini se da se bori s pritiskom i velikim očekivanjima koja su stavljena na njegova mlada ramena – Jović je do sada zabilježio 13 nastupa, a postigao je samo jedan gol.

Posudba bi možda bila baš ono što je 22-godišnjem napadaču potrebno, a prilika da počinje utakmice u velikom klubu kao što je Manchester United bila bi mu neprocjenjivo iskustvo.

Može li on ispuniti zadatke koje pred nogometaše postavlja Premier liga, ostaje otvoreno pitanje.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*