Grad Tuzla: 50.000 KM za Memorijalni centar Potočari

Nakon što su krajem prošle godine predstavnici Memorijalnog centra Potočari održali sastanak sa predstavnicima gradova, općina, kantona i udruženja iz Bosne i Hercegovine, kako bi ih podstakli da pomognu u održavanju Memorijalnog centra, prvi donatori već reaguju .

Među lokalnim zajednicama koje su odlučile i ovaj put podržati Memorijalni centar Srebrenica-Potočari Spomen obilježje i mezarje za žrtve genocida iz 1995. godine je i Grad Tuzla, pa je tako na ime Memorijalnog centra uplaćeno  50.000 KM.

Emir Suljagić,  direktor Memorijalnog centra Potočari,  na svom Twitter profilu se zahvalio gradonačelniku Tuzle, Jasminu Imamoviću i Gradskom vijeću Tuzle.

 “Ovako zajedno i najbolje odgovaramo na revizionizam, negiranje, minimalizaciju genocida, na humanizaciju masovnih ubica…”, naveo je Suljagić.

Podsjećamo, u Memorijalnom centru će ove godine biti obilježeno 25. godina od genocida u Srebrenici.  Do sada je na ovom lokalitetu ukopana 6643 žrtva genocida.

Centar svake godine posjeti veliki broj ljudi, a na osnovu evidencije koju vode u Centru svaki dan, uključujući i dženazu 11.07.2019. godine, samo prošle godine posjetilo ga je 115.390 posjetilaca iz naše zemlje i svijeta.

Da bi Memorijalni centar opstao, a samim tim zadržao svoju namjenu, odnosno, kako bi podsjećao na brojne nevine žrtve velikog zločina počinjenog u sigurnoj zoni UN-a prije skoro 25. godina i nestalim za kojima još uvijek tragaju porodice, Centru je finansijska pomoć od velikog značaja.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*