Šef dopustio mačke u kompaniji, a udomljavanje novih novčano nagrađuje

Ferray Corporation jeIT firma iz Tokija gdje se već dvadeset godina poštuju inovativne mjere za smanjenje stresa zaposlenika. Naime, vlasnika Hidenobu Fukudu je još 2000. godine jedan od zaposlenika zamolio da sa sobom na posao dovede i svoju mačku, a zatim je šef ovaj ritual dopustio svima.

Skoro dva desetljeća kasnije, ured sa svojim vlasnicima dijeli i devet mačaka.

Svako jutro, mačke dolaze na posao s vlasnicima. Obroke dobivaju točno u podne i ponovo u sedam navečer. Novi pripadnici kolektiva imaju zadatak dati im hranu i vodu, kao i počistiti za njima.

“Mačke drijemaju tik pored nas. To ima ljekovit učinak”, otkriva Eri Ito, PR kompanije, za Cats on Catnip.

Vlasnik firme ističe da nijedna mačka nije kupljena, već je riječ o udomljenim mačkama koje su bile napuštene. On i sam potiče ljude udomljavati napuštene mačke iz krcatih prihvatilišta i azila, gdje mačke nerijetko uspavaju.

“Svakome ko udomi mačku, mjesečno dajem 5.000 jena (40 eura)”, priča Fukuda.

Iako u uredu vlada sklad između ljubimaca i ljudi, dogodi se da mačke, na primjer, prijeđu preko telefona i prekinu razgovor koji je u tijeku ili skoče na tipkovnicu kompjutera.

Usprkos ovim povremenim nepodopštinama, kolektiv firme je i više nego zadovoljan njihovim prisustvom, koje im donosi spokoj za vrijeme radnog vremena.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*