Servisne informacije za petak, 24. januar

Zbog planiranih radova na elektrodistributivnoj mreži danas će doći do prekida u snadbijevanju električnom energijom na području Grada Tuzla u naseljima: Crno Blato, Hidani, Nikolići, Bakaluše, Petrovići, Avdibašići, Breške, Dvor, Pavići, Lameši, Cerik, Donja Obodnica i Brusnica u vremenu od 08:30 do 12:00 sati, Također, Struje neće biti u ulicama: Veljka Lukića i Armije BiH te u naseljima: Dolovi, Svojtina, Dokanj, Brđani, Sekin, Kosci, Martinovići, Dokanj Milošići i Dokanj Polje u vremenu od 12:00 do 15:30 sati.

I ovoga jutra od dežurnih službi u našem gradu prikupili smo servisne informacije koje glase:

MUP TK: U protekla 24 sata javni red i mir narušen dva puta, evidentirana su četiri krivična djela, dogodilo se pet saobraćajnih nesreća. O stepenu povreda ljekari se nisu izjasnili za tri lica, a dogodilo se tri saobraćajne nesreće sa materijalnom štetom.

Kako smo saznali iz Službe hitne medicinske pomoći Tuzla, građanima supružene 192 medicinske usluge.

Dežurni tuzlanski vatrogasci u protekla 24 sata imali su jednu tehničku intervenicju. Gasili su 2 zapaljena kontejnera, 1 manji požar – kuće u ulici dr. Mehmeda Šerbića, 1 manji požar kotlovnice i 1 dimnjak.

Iz tuzlanskog vodovoda, obavještavaju da je uredno  vodosnabdijevanje naselja u gradu.

Iz Centralnog grijanja Tuzla nam je saopćeno da je uredna isporuka toplinske energije.

Odvoz smeća vrši se po planu i programu kažu u Javnom komunalnom preduzeću Tuzla. Ekipe zimske službe vrše posipanje saobraćajnica, i pripravne su u slučaju snježnih padavina.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*