Zagonetni Lino Červar poručio: Neću voditi Hrvatsku ni na evropskom ni na svjetskom prvenstvu

Selektor rukometne reprezentacije Hrvatske Lino Červar nakon poraza od Španije (22:20) u finalu Evropskog prvensta govorio je o svom oproštaju sa klupe Kauboja. “U rovovskoj bici oni su imali više širinu, iskustva… Mi smo imali problema, nije igrao Cindrić, bilo je teško protiv njihove odbrane koja je bila čvrsta i jaka. Pokleknuli smo zadnjih pet minuta. Čestitam igračima za sve odlične utakmice koje smo odigrali. Šteta je za ovo finale, ali moramo biti zadovoljni”, rekao je Červar u intervjuu nakon meča za RTL pa nastavio:

“Mogu stvarno s ponosom gledati svoju cijelu karijeru. Što se tiče Hrvatske, s ponosom sam je vodio, zahvalan sam svim igračima, svima oko mene, pomoćnicima, logistici… To su sve divni ljudi. Naravno, neću voditi ekipu ni na evropskom ni na svjetskom, s time sam se oprostio”, rekao je Červar.

Iako su mnogi već zaključili da odlazi sa klupe Kauboja, zagonetni Lino je rečenicom da neće voditi ekipu “ni na evropskom, ni na svjetskom” praktično rekao kako će voditi ekipu u kvalifikacijama za Olimpijske igre, te na samim Igrama u Tokiju ukoliko se Hrvatska plasira.

Ipak, sigurno će više biti poznato sutra kada hrvatskim junacima u Zagrebu bude upriličen doček.

(Klix.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*