Australija će dozvoliti korištenje marihuane u medicinske svrhe

Pacijenti, uključujući i djecu s teškom epilepsijom, dobit će marihuanu u sklopu prvog kliničkog ispitivanja te droge u Australiji, objavila je u nedjelju vlada australske države Novi Južni Wales.

Odrasli pacijenti u terminalnom stepenu bolesti i osobe koje zbog hemoterapije povraćaju ili imaju druge nuspojave također će biti podvrgnute postupku s marihuanom, koji će financirati i voditi vlada Novog Južnog Walesa, javljaju australski mediji.

Predsjednik vlade te savezne države Mike Baird rekao je da očekuje da u ispitivanju sudjeluju stotine ljudi, najavivši da će, ako bude uspješan u smanjenju boli i patnje, vlada razmotriti mogućnosti uvoza marihuane ili njezina uzgoja na teritoriju Novog Južnog Walesa, objavila je TV mreža ABC.

Uživanje marihuane u Australiji je zabranjeno i u medicinske svrhe, iako je u nekim australskim državama posjedovanje manjih količina dekriminalizirano, a i policija ne reagira na posjedovanje manjih količina namijenjenih ličnoj upotrebi, piše Hina.

Ispitivanja javnog mnijenja pokazuju da 70 posto Australaca podupire legalizaciju marihuane u medicinske svrhe, a 56 posto želi potpuno ozakonjenje marihuane bez ikakvih ograničenja.

(Radiosarajevo.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*