Na fotografijama prepoznala sina kojeg je otac Bosanac odveo u Siriju

Lidia Solano Herrera, Kubanka koja živi u Italiji, prepoznala je svog trogodišnjeg sina Ismaila kojeg je otac, porijeklom Bosanac i Hercegovac, prije nešto više od godinu dana odveo u Siriju bez njenog znanja i dopuštenja.

Na fotografijama jednog džihadističkog web sitea, majka Ismaila Mešinovića, Kubanka Lidia Solano Herrera, prepoznala je trogodišnjeg sina. Ona je prije više od godinu dana italijanskim vlastima prijavila njegov nestanak.

“Ono dijete je Ismail”,izjavila je Herrera bez trunke sumnje italijanskim medijima.

Na fotografiji koju je prepoznala Herrera nalazi se dječak na motociklu obučen u crnu odjeću i sa trakom preko čela ispisanom arapskim slovima, a iza njega sjedi čovjek sa gustom crvenkastom bradom.

Ismail je u ruke ISIS-a dospio kada ga je njegov otac Ismar Mešinović odveo u Siriju kako bi se borio protiv režima Bashara Al-Assada.

Mešinović je poginuo u Alepu početkom 2014. godine. Posljednji telefonski kontakt Herrera je sa sinom imala u decembru 2013. godine kada su Ismar i Ismail boravili u Srbiji.

Italijanski eksperti tvrde kako postoji velika vjerovatnoća da je dijete koje se nalazi na fotografiji upravo Ismail Mešinović, a njegov nestanak, kao i veze sa ISIS-om istražuje specijalni odred Carabiniera za borbu protiv terorizma.

(MOJportal)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*